Imprimare

A IV-a Conferinta Managementul Bolilor Pulmonare, in octombrie, la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cea de-a IV-a editie a Conferintei Managementul Bolilor Pulmonare, eveniment de referinta in pneumologia romaneasca, se va desfasura in acest an in perioada 2-3 octombrie 2015, la Bucuresti.

Tematica din acest an a evenimentului este „Pneumologia la granita cu alte specialitati” si se va incerca onoua abordare a subiectelor cu privire la managementul afectiunilor pulmonare, prin interdisciplinaritate.

In cadrul conferintei se vor dezbate teme vizand problematica bolilor pulmonare in Romania, importanta diagnosticarii precoce a bolii, limitarile si problemele pe care medicul pneumolog, si nu numai, le intampina in ingrijirea persoanelor cu boli pulmonare, precum si alte subiecte de interes.

„Dorim ca prin abordarea interdisciplinara a celei de-a IV-a Conferinte Managementul Bolilor Pulmonare sa aducem o plus-valoare continutului stiintific, punand accent pe importanta schimbului de experienta intre specialisti. Speram astfel, ca evenimentul nostru sa creeze prin diversitatea temelor un confort echipelor multidisciplinare, sa asigure un dialog constructiv, sa deschida si sa simplifice drumurile spre colaborari si dezbateri fructuoase, fiind in acest mod si un exemplu edificator al necesitatii organizarii si pe viitor a unor intalniri similare, aflate la granita dintre specialitati”, a declarat prof. univ. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

In prima zi a evenimentului, pe 2 octombrie, medicii participanti la eveniment vor afla informatii despre: Sindromul de apnee de somn (prof. dr. Monica Pop), Tratamentul anticoagulant in practica medicala (dr. Cezar Pop), Arealul non–aderentei pulmonare. Cauze de non–aderenta in patologia pulmonara (dr. Cristian Oancea, Emanuela Tudorache) sau Severitatea BPOC din perspectiva nutritionala (conf. dr. Ovidiu Fira-Mladinescu, Voicu Tudorache).

In a doua zi a evenimentului, pe 3 octombrie, vor fi abordate urmatoarele teme: Comorbiditatile cardiovasculare in BPOC (prof. dr. Florin Mihaltan), Tratamentul trombembolismului pulmonar in 2015 (dr. Gabriel Tatu-Chitoiu), Abordul hipertensiunii arteriale la pacientii cu boli cronice obstructive pulmonare (dr. Ruxandra Rajnoveanu) sau Algoritm de diagnostic in practica medicului de familie (dr. Valeria Herdea).

Presedintele conferintei este prof.dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Manifestarea se adreseaza exclusiv profesionistilor din domeniul medical. Pentru medicii care doresc sa participe la eveniment, inscrierile sunt gratuite, in limita locurilor disponibile, si pot fi realizate pe site-ul www.bolipulmonare.ro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/A-IV-a-Conferinta-Managementul-Bolilor-Pulmonare_-in-octombrie_-la-Bucuresti_21276/

lauff lautf laurf