Imprimare

Dr. Mihai Voiculescu: Monitorizare aproape fara costuri, in terapia cu interferon free

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproximativ 5.000 de pacienti cu ciroza hepatica vor putea beneficia de noua terapie cu interferon free, in prezent specialistii stabilind metodologia de acordare a tratamentului, a declarat prof. dr. Mihai Voiculescu, presedintele celui de-al XXV-lea Congres National de Hepatologie, scrie Agerpers.

"Bugetul a fost alocat, criteriile de eligibilitate au fost stabilite. Mingea se afla in terenul nostru, al lumii medicale, trebuie urgent sa finalizam metodologia, normele de aplicare care sa poata sa satisfaca aceasta situatie unica. Unii pacienti sunt pe liste de asteptare de 4 — 5 ani de zile, foarte greu ii mai poti amagi pe bolnavi. Marele avantaj al acestor medicamente, in afara de vindecare in proportie de 98 — 100%, este ca monitorizarea se face aproape fara costuri, doar la sfarsit se realizeaza o viremie", a afirmat Voiculescu.

La randul sau, dr. Manuela Neuman din Canada a spus ca in tara sa tratamentul se acorda in functie de gradul de fibroza, medicul fiind cel care stabileste terapia.

Prof. dr. Peter Ferenci din Austria a aratat ca in urma noii terapii nu s-au inregistrat efecte secundare. Medicul austriac a mentionat ca preturile in acest caz au fost negociate cu companiile producatoare de medicamente.
In perioada 24 — 26 septembrie se desfasoara la Bucuresti cel de-al 25-lea Congres National de Hepatologie, al V-lea Congres Romano — Francez de Hepatologie si al VI-lea Curs Balcanic de Hepatologie.

Cu aceasta ocazie, experti in domeniu din Europa si Romania vor supune atentiei metodologia si normele de aplicare a terapiilor moderne si vor fi prezentate noutati privind tratamentul impotriva virusului hepatic C.

De asemenea, transplantul de ficat va fi o alta tema discutata la congres.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dr.-Mihai-Voiculescu_-Monitorizare-aproape-fara-costuri_-in-terapia-cu-interferon-free_21271/

lauff lautf laurf