Imprimare

In ultimii ani, a crescut adresabilitatea pacientilor fata de Institutul C.C. Iliescu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Adresabilitatea pacientilor fata de Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" din Bucuresti a crescut in ultimii cinci ani, ajungandu-se sa fie rezolvate aici peste 50% din interventiile de chirurgie cardiaca din Romania si peste 80% din interventiile de chirurgie vasculara din Romania, a declarat intr-o conferinta de presa, directorul institutului, dr. Serban Bubenek, scrie Agerpres.

El a precizat insa ca aceasta crestere de solicitari a fost posibila pe fondul sub-dezvoltarii altor centre de profil din tara.

"Am ajuns in ultimii cinci ani sa rezolvam peste 50% din interventiile de chirurgie cardiaca din Romania, peste 80% din interventiile de chirurgie vasculara din Romania. (...) Pentru chirurgia cardiaca de urgenta facem cam 75% din urgentele din toata tara, iar pentru chirurgia vasculara de urgenta cum ar fi anevrismele de aorta facem tot cam 75%. Din pacate aceasta adresabilitate a crescut pe seama sub-dezvoltarii si deteriorarii accentuate a activitati altor centre dedicate patologie cardiovasculare", a afirmat medicul.

Serban Bubenek a reamintit ca Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" functioneaza intr-o cladire cu risc seismic crescut, desi de zece ani a sesizat autoritatile sanitare cu privire la acest lucru.

Directorul institutului si-a exprimat speranta ca saptamana viitoare sa fie aprobata o hotarare de guvern prin care va fi posibila construirea unui spital verde in curtea institutului, din fondurile de mediu, spital pentru care studiul de fezabilitate a fost realizat in urma cu mai bine de 9 ani.

29 septembrie, Ziua Mondiala a Inimii

Conferinta a fost realizata in cadrul Zilei Mondiale a Inimii, celebrata in fiecare an, pe 29 septembrie.

In aceasta perioada, se desfasoara campania "Promenada Inimilor", in 30 de orase din Romania, cu scopul promovarii activitatilor fizice si ca parte a programelor de preventie a bolilor cardiovasculare.

Astfel, Fundatia Romana a Inimii, Societatea Romana de Cardiologie si Forumul National de Preventie vor implementa actiunile din cadrul campaniei in orasele mari din Romania, asteptand peste 10 mii de participanti.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/In-ultimii-ani_-a-crescut-adresabilitatea-pacientilor-fata-de-Institutul-_C.C.-Iliescu__21287/

lauff lautf laurf