Imprimare

Rezidentiat 2015: Cat este taxa, cine se poate inscrie si care este calendarul examenului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Taxa pentru intrarea in rezidentiat, concurs ce se va organiza in acest an pe 15 noiembrie, este de 360 de lei, de persoana. Iar printre specialitatile deficitare pentru care se organizeaza rezidentiatul in unitatile de profil se numara chirurgia cardiovasculara, neonatologie, oncologie medicala sau radioterapie, se arata intr-un proiect al Ministerului Sanatatii.

Celelate specialitati deficitare sunt: anestezie si terapie intensiva, epidemiologie, farmacie clinica, hematologie, medicina de laborator, pediatrie, psihiatrie, psihiatrie pediatrica, radiologie si imagistica medicala.

Taxa de 360 de lei se va plati in contul IBAN RO36TREZ70020E365000XXXX, CUI 4266456, DTMB (Directia de Trezorerie a Municipiului Bucuresti) beneficiar Ministerul Sanatatii, adresa: str. Cristian Popisteanu Nr. 1-3, sector 1, Bucuresti, cod: 010024.

Sumele incasate din plata taxelor se fac venit la bugetul Ministerului Sanatatii si se utilizeaza pentru acoperirea cheltuielilor de personal si materiale necesare sustinerii concursului de rezidentiat. Din sumele incasate o cota de maximum 80% se va repartiza universitatilor de medicina si farmacie din Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca, Iasi, Targu Mures si Timisoara, in vederea acoperirii cheltuielilor ocazionate de organizarea concursului de rezidentiat.

Repartizarea sumelor intre universitati se va face proportional cu numarul de candidati care sustin concursul in centrul universitar respectiv si nota de calcul estimativ privind cheltuielile ocazionate de organizarea concursului de rezidentiat, insusita sub semnatura de rector.

200 de intrebari grila, la examenul de pe 15 noiembrie

Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei Nationale organizeaza pe 15 noiembrie 2015. Examenul va consta in 200 de intrebari grila, ce trebuie rezolvate in 4 ore, iar punctajul minim de promovare este nota 6,00.
Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

Medicii, medicii dentisti si farmacistii care devin rezidenti pe locuri incheie un contract individual de munca pe perioada determinata, egala cu durata rezidentiatului, cu unitatea sanitara la care au fost repartizate locurile pentru rezidentiat.

Cine se poate inscrie la examenul de rezidentiat

La concurs se pot prezenta:

a) candidatii posesori ai unei diplome de licenta in profil medico-farmaceutic uman sau o diploma echivalenta cu aceasta;

b) rezidentii aflati in pregatire, cu respectarea prevederilor art. 6 din Ordonanta Guvernului nr. 18/2009, aprobata prin Legea nr. 103/2012, cu completarile ulterioare;

c) specialistii care doresc sa efectueze pregatire intr-o alta specialitate, cu respectarea prevederilor legale, privitor la obtinerea celei de a doua specialitati. Specialistii care au efectuat programul de pregatire prin rezidentiat, forma pe post, pot obtine a doua specialitate dupa indeplinirea conditiei din actul aditional incheiat la contractul de munca;

d) candidatii care indeplinesc conditiile privind cetatenia stabilite de Legea nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si au diploma de licenta in profil medico-farmaceutic uman sau o diploma echivalenta cu aceasta.

Toti candidatii trebuie sa fie apti din punct de vedere medical (fizic si neuropsihic) pentru exercitarea activitatii in domeniul pentru care candideaza.

Ce trebuie sa contina dosarul de inscriere

Dosarul de inscriere a candidatului va contine urmatoarele documente:

a) cererea de inscriere la concurs, in care se vor mentiona:
- numele candidatului, initiala/initialele tatalui, precum si toate prenumele candidatului inscrise in buletinul, cartea de identitate sau pasaportul cu care se va legitima la intrarea in sala, aflate in termen de valabilitate;
- centrul universitar si domeniul pentru care concureaza (cu exceptia candidatilor de la ministerele cu retea sanitara proprie si cei care concureaza pe locurile publicate de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice conform art. 4 alin. (7), pentru care concursul se sustine numai in centrul universitar Bucuresti).
- candidatii vor mentiona in cererea de inscriere si acordul pentru folosirea numelui si pentru afisarea rezultatului pe internet;

b) xerocopia buletinului, cartii de identitate sau a pasaportului (paginile din care reies numele si prenumele candidatului, precum si data nasterii);

c) copia legalizata a diplomei de licenta de medic, stomatolog (medic dentist) sau farmacist. Absolventii promotiei 2015 pot prezenta, pana la eliberarea diplomei de licenta, adeverinta privind promovarea examenului de licenta;

d) adeverinta eliberata de unitatea in care este incadrat, din care sa reiasa specialitatea in care este confirmat si tipul contractului individual de munca, numai pentru rezidenti si specialisti;

e) certificatul medical privind starea de sanatate, eliberat de unitatea sanitara teritoriala desemnata de directia de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti, in care se precizeaza ca este apt/inapt din punct de vedere medical (fizic si neuropsihic) pentru exercitarea activitatii in domeniul pentru care candideaza;
f) copia legalizata a actelor doveditoare (certificat de casatorie etc.) prin care si-a schimbat numele fata de numele inscris in diploma de licenta, daca este cazul;

g) chitanta de plata a taxei de concurs. Taxa de concurs este stabilita de Ministerul Sanatatii si se achita in contul ministerului care va fi indicat prin publicatia de concurs.

Dupa finalizarea inscrierilor, respectiv la data de 23 octombrie 2015, ora 15,00, candidatii nu mai pot solicita schimbarea optiunilor de a concura intr-un anumit centru universitar, sub niciun motiv.

Depunerea mai multor dosare ale aceleiasi persoane, pentru mai multe centre universitare, atrage masura eliminarii candidatului respectiv din concurs.

Directiile de sanatate publica judetene, Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, respectiv ministerele cu retea sanitara proprie, dupa centralizarea si verificarea tabelelor cu candidatii inscrisi, redacteaza, in ordine alfabetica, lista finala cu candidatii inscrisi la concurs, pe domenii, pe care o vor comunica Ministerului Sanatatii in cel mult doua zile lucratoare de la incheierea inscrierilor.

Pana la data de 29 octombrie 2015, Ministerul Sanatatii va comunica universitatilor de medicina si farmacie numarul de candidati pentru fiecare domeniu din centrul universitar respectiv, urmand ca pana la data de 3 noiembrie 2015 sa transmita in format electronic listele nominale ale acestor candidati.

Listele cu candidatii admisi in concurs, pe centre universitare si domenii, se vor afisa pe site-ul rezidentiat.ms.ro la data de 4 noiembrie 2015. Repartizarea candidatilor pe sali se face diferentiat, pe domeniile pentru care s-au inscris, de catre fiecare universitate de medicina si farmacie.

La data de 12 noiembrie 2015, candidatii pot afla sala si ora inceperii probei de concurs vizitand paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie sau site-ul rezidentiat.ms.ro.

Cu cel putin 24 de ore inainte de concurs, la fiecare sala se afiseaza lista candidatilor repartizati in sala respectiva.

Candidatii ale caror dosare de inscriere au fost admise, dar in ziua concursului sunt declarati absenti in salile de concurs, nu vor beneficia de returnarea taxei achitate pentru concurs. Beneficiaza de returnarea taxei achitate pentru concurs doar candidatii ai caror dosare de inscriere sunt respinse.

Pentru mai multe informatii privind desfasurarea concusului de rezidentiat, puteti accesa site-ul Ministerului Sanatatii, in Transparenta decizionala.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Rezidentiat-2015_-Cat-este-taxa_-cine-se-poate-inscrie-si-care-este-calendarul-examenului_21286/

lauff lautf laurf