Imprimare

Medicament care neutralizeaza efectul anticoagulantelor, aprobat in Europa

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Comitetul pentru Produse Medicale pentru Uz Uman (CHMP) al Agentiei Europene a Medicamentului (EMA) a emis o evaluare pozitiva prin care recomanda aprobarea idarucizumab in Europa.

Idarucizumab este destinat utilizarii de catre pacientii adulti tratati cu un dabigatran etexilat, atunci cand este necesara neutralizarea imediata a anticoagulantului, pentru operatii sau proceduri de urgenta, sau pentru cazuri de hemoragii necontrolate sau situatii care pun viata in pericol.

Acest lucru va face ca alegerea tratamentului sa fie mult mai simpla, atat pentru doctor, cat si pentru pacient”, a spus prof. Kennedy R. Lees, Universitatea din Glasgow, Marea Britanie si presedintele Organizatiei Europene pentru Accidentul Vascular Cerebral.

Evaluarea pozitiva a acestui neutralizant a fost bazata pe rezultatele obtinute de la voluntari in stare de sanatate buna. In cadrul acestor studii, efectul de neutralizare al idarucizumab a fost evident imediat, in cateva minute de la administrarea a cinci grame de idarucizumab. Neutralizarea a fost completa si sustinuta la majoritatea pacientilor. Nu a fost observat niciun efect advers care sa fie considerat corelat cauzal cu idarucizumab. De asemenea, nu a fost observat nici un efect de pro-coagulare dupa administrarea idarucizumab.

In prezent, idarucizumab este evaluat in vederea aprobarii de catre autoritatile de reglementare din toata lumea, inclusiv de catre Administratia Alimentelor si Medicamentelor din Statele Unite ale Americii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicament-care-neutralizeaza-efectul-anticoagulantelor_-aprobat-in-Europa_21285/

lauff lautf laurf