Imprimare

Medicul de familie - consilierul de sanatate al fiecarui cetatean

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Compania de comunicare medicala Houston NPA a organizat in perioada 25-27 septembrie 2015, la Sovata editia XI a simpozionului PRACTIC MF, dedicat medicilor de familie din AB, BN, BV, BH, CJ, CV, HR, MM, MS, SM, SJ, SB. Coordonatorul stiintific a fost Prof. dr. Nicolae Calomfirescu, doctor in medicina, medic primar urologie. Evenimentul a fost moderat de Dr. Horea Timis, expert in domeniul managementului medical.

Pe parcursul celor 2 zile de lucrari, simpozionul a reunit 170 medici, confirmand faptul ca seria de evenimente Practic MF a ajuns sa fie considerata deosebit de importanta pe piata manifestarilor dedicate medicilor de familie din Romania. Formatul PRACTIC MF este unul deosebit de apreciat, deoarece temele fac parte din diverse arii medicale, fata de care medicii de familie manifesta un interes crescut. Punctul forte este invitarea lectorilor din multiple specialitati la intersectie cu medicina de familie, la aceasta editie participand 22 lectori din specialitatile psihiatrie, urologie, cardiologie, gastroenterologie, medicina generala, medicina interna.

 Temele abordate au fost de actualitate, cu aplicabilitate in cabinetul medicului de familie: infectiile urinare joase si utilizarea antibioticelor, crizele de pierdere a cunostintei, comunicarea cu pacientul dificil, sindromul de suprapopulare bacteriana a intestinului subtire, medicul de familie si nutritia pacientului oncologic, medic de familie in rol de manager, tratamentul simptomatologiei de tract urinar inferior, aspecte moderne ale tratamentului bolii Parkinson si hepatitei C, sindromul diareic, managementul colesterolului. Datorita programului, medicii au beneficiat de 9 credite EMC.

Colaborarea interdisciplinara medic de familie – medic de alta specialitate si rolul medicului de familie au reprezentat punctele comune in majoritatea prezentarilor.

 Prof. Nicolae Calomfirescu a declarat pentru Houston NPA ca “intiativa de a organiza astfel de evenimente este laudabila cu atat mai mult cu cat s-a ajuns la cea de-a XI-a editie. Mesajul meu pentru medicii de familie este ca ii rog sa caute covalente de comunicare cu reprezentantii din diferite specialitati, pentru a avea un act medical de calitate si ca pacientul sa beneficieze de acel plus valoare din partea medicului care reiese din colaborarea interdisciplinara. Intotdeauna am spus ca medicul de familie este consilierul de sanatate al fiecarui cetatean care este sau nu afliat la sistemul national de asigurari de sanatate. Rolul lui cel mai important este sa actioneze ca un factor activ de educare si de informare, pentru ca nivelul de sanatate al unui pacient este strans legat si de aceste aspecte, nu doar de lipsa bolii”, a declarat pentru organizatori Prof. Calomfirescu.

 Dr. Maria Szerac (CEO Houston NPA) a declarat: “Ca organizatori de evenimente medicale, incercam sa implicam medicii de familie in toate actiunile pe care le organizam, indiferent ca sunt dedicate in principal altor specialitati medicale, pacientilor, publicului larg sau presei. Nu se poate vorbi despre nicio patologie fara a lua in considerare rolul medicului de familie in preventie, in stabilirea diagnosticului precoce, in tratament sau monitorizarea pacientului. Medicina de familie este o specialitate cu multiple provocari, care presupune abilitati deosebite de comunicare si management, o specialitate care trebuie inteleasa de catre toti actorii din sistemul medical. Echipa Houston NPA se declara foarte mandra de medicii care au partipat la Practic MF pe parcursul celor unsprezece editii de pana acum, de respectul pe care acestia il acorda lectorilor si evenimentului in sine prin prezenta lor constanta la lucrarile stiintifice si prin gradul ridicat de interes pe care il manifesta acest public special”.

Ultima editie a PRACTIC MF din 2015 se va desfasura la Gura Humorului-Hotel Best Western, intre 30 oct-1 nov 2015, fiind dedicata medicilor de familie din judetele BT, SV, NT, BC, VS, VN, GL, BR, BZ, IS.

PRACTIC MF este un concept original al companiei de comunicare medicala Houston NPA, proiectul fiind lansat in 2012 cu o editie pilot, urmata in 2013 si 2014 de alte 8 evenimente regionale, care au reunit in total peste 1200 de medici de familie din toata tara. Primele 3 evenimente Practic MF din 2015 au fost organizate la Baile Herculane, Poiana Brasov si Sovata si au reunit 497 medici de familie din judetele vizate. Calendarul complet al proiectelor derulate de Houston se regaseste site-ul companiei - www.houston.ro

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicul-de-familie---consilierul-de-sanatate-al-fiecarui-cetatean_21291/

lauff lautf laurf