Imprimare

Universitatile de Medicina din tara isi deschid portile pentru noi generatii de studenti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Universitatile de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Cluj-Napoca si Craiova isi vor deschide portile noilor generatii de studenti pe 1 octombrie. UMF Iasi, si UMF Targu Mures au deschis anul universitar pe 28 septembrie, iar UMF Timisoara, pe 21 septembrie.

Promotia de anul acesta de la UMF „Carol Davila” va purta numele savantului Ion Cantacuzino

La ceremonia de deschidere a noului an universitar de la UMF “Carol Davila”, ce va avea loc joi, 1 octombrie 2015, incepand cu ora 9:00, vor fi prezenti, alaturi de cei aproximativ 10.000 de studenti ai Universitatii, rectorul UMF „Carol Davila” din Bucuresti, acad. I.Sinescu, presedintele Academiei Romane, acad. Ionel Valentin Vlad, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, presedintele ANCS, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, Tudor Prisecaru si multe alte personalitati din mediul academic si universitar. Evenimentul se va desfasura in Amfiteatrul Facultatii de Medicina „George Emil Palade”.

„Istoria celor 158 de ani de la infiintarea scolii de medicina din tara noastra, se poate defini doar prin marturiile marilor personalitati care s-au format aici si si-au pus amprenta in cercetarea stiintifica medicala mondiala. C.I.Parhon, Ion Cantacuzino,Toma Ionescu, Ion Juvara sau George Emil Palade (laureat al premiului Nobel) sunt doar cativa dintre marii oameni de stiinta care au dus Romania si Universitatea de Medicina din Bucuresti in elita mondiala a medicinei. Toate acestea nu pot decat sa ne oblige sa continuam cu aceeasi abnegatie munca si daruirea acestor corifei pentru cercetare stiintifica si mai ales practica medicala”, a precizat rectorul UMF „Carol Davila” din Bucuresti, acad. I.Sinescu.

Promotia din acest an universitar a UMF "Carol Davila" va purta numele marelui savant Ion Cantacuzino, medic si microbiolog roman, fondator al scolii romanesti de imunologie si patologie experimentala.

In prezent, prin cele patru facultati ale UMF „Carol Davila”, Medicina Generala, Medicina Dentara, Farmacie – impreuna cu Facultatea de Moase si Asistenta Medicala – acreditata provizoriu, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” scolarizeaza numai in cadrul ciclului de studii universitare de licenta, un numar de 9.917 studenti, dintre care 1.414 vor pasi pentru prima oara treptele Universitatii. De asemenea, peste 1.600 de cadre didactice asigura pregatirea unui numar considerabil de cursanti aflati la studii de licenta, de masterat, de doctorat, de pregatire postuniversitara sau de educatie medicala continua. La cursurile postuniversitare, la 1 ianuarie 2015 s-au inscris 4.712 rezidenti (medicina, medicina dentara si farmacie), 150 de masteranzi si 1.486 de doctoranzi.

In deschiderea anului universitar la UMF Iasi, concert al Orchestrei Romane de Tineret

Festivitatea de deschidere a UMF Iasi, care a avut loc pe 28 septembrie, a fost urmata de concertul extraordinar in aer liber "Sounds of Life", cu invitati speciali si compozitii muzicale celebre. Soprana Irina Iordachescu si tenorul de origine mexicana Hector Lopez au fost prezenti pe scena intr-un spectacol de exceptie realizat de Orchestra Romana de Tineret, sub bagheta dirijorului Sabin Pautza. Concertul prilejuit de lansarea anului universitar s-a realizat cu participarea Corului academic “Gavriil Musicescu” al Filarmonicii Moldova Iasi, dirijor Doru Morariu.

Mii de studenti vor pasi pentru prima oara in salile de curs din toata tara, pregatiti pentru un an universitar bogat din punct de vedere academic.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Universitatile-de-Medicina-din-tara-isi-deschid-portile-pentru-noi-generatii-de-studenti_21290/

lauff lautf laurf