Imprimare

Banicioiu: Lucram la o propunere ce are in vedere statutul medicului in ansamblu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat, joi, ca statutul personalului medical, unde este prevazut ca medicul nu este functionar public, ar putea intra in vigoare spre sfarsitul anului, scrie Agerpres.

"Noi nu ii consideram functionari publici, tocmai de aceea am initiat acea modificare la ordonanta 2, care este in vigoare, in momentul de fata fiind si trecuta de Parlament. In prezent, insa, tocmai pentru a nu mai fi astfel de neclaritati din orice punct de vedere lucram la o propunere ce are in vedere statutul medicului in ansamblu, statutul personalului medical si atunci cred ca toate lucrurile vor fi clare, nu vor mai exista nici confuzii de interpretare, nici de alt sens", a spus Nicolae Banicioiu, la deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila".

El a adaugat ca in acel statut "este prevazut ca medicul nu este functionar public". Potrivit ministrului, statutul "ar putea intra in vigoare destul de repede (...) anul acesta, spre sfarsitul anului acesta".

Rectorul UMF "Carol Davila", academicianul Ioanel Sinescu, a subliniat, la randul sau, ca medicina este o profesie liberala.

"Faptul ca medicii, corpul medical este categorisit ca fiind functionari publici este un fapt care, in principiu, ar trebui sa se termine printr-o initiativa pe care Ministerul Sanatatii si Guvernul ar fi trebuit sa o initieze si sa o promoveze prin Parlament. Pentru ca niciodata si in nicio tara corpul medical nu a fost niciodata catalogat drept functionar public, medicina fiind o profesie liberala", a spus Sinescu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Banicioiu_-_Lucram-la-o-propunere-ce-are-in-vedere-statutul-medicului-in-ansamblu__21299/

lauff lautf laurf