Imprimare

Targu Mures: Proiect pentru un centru al patologiilor cardiovasculare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IUBCvT) si Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures colaboreaza la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizeaza construirea unui centru de cercetari si de diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare, scrie Agerpres.

Directorul IUBCvT Targu Mures, Klara Brinzaniuc, a precizat ca cererea de finantare va fi depusa anul viitor pentru construirea unui centru nou, intrucat spatiile institutului nu permit extinderea activitatii.

'Dorim sa depunem anul viitor, impreuna cu UMF Targu Mures, un proiect pe programul operational pentru Competitivitate (POC, fostul POSCCE) unde sa facem un centru de cercetari si de diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare, in care sa asiguram toate spatiile — pentru ca IUBCvT are problema spatiului, ca sa puna acest angiograf biplan (achizitionat in cadrul altui proiect european, care asigura diagnosticul in cazul copiilor, n.r) ar trebui sa dezafecteze alte spatii. Trebuie sa asiguram spatiile pentru un centru de diagnostic performant in acest domeniu. Este urmatorul pas pe care, impreuna cu UMF, deja l-am identificat', a precizat Klara Brinzaniuc.

Potrivit acesteia, in cadrul proiectului 'Dezvoltarea Infrastructurii Publice de Cercetare Dezvoltare si Crearea de Noi Infrastructuri' al Academiei de Stiinte Medicale, in care IUBCvT Targu Mures este partener, la Targu Mures va ajunge un angiograf biplan, considerat cel mai performant la nivel mondial pentru diagnosticul malformatiilor congenitale la copii.

De asemenea, este posibil ca la Targu Mures sa ajunga si un ecograf performant prin acest proiect, la care se adauga inca unul, care urmeaza sa fie achizitionat prin Proiectul 'Competitivitate pentru inima copiilor: cardiologie si chirurgie cardiovasculara pediatrica — CORDISPED', implementat de Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, in parteneriat cu IUBCvT Targu Mures si UMF Cluj-Napoca.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Targu-Mures_-Proiect-pentru-un-centru-al-patologiilor-cardiovasculare_21308/

lauff lautf laurf