Imprimare

O revista medicala, nominalizata in cadrul unui eveniment de recunoastere a cercetarii romanesti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Scopus Awards 2015 este primul eveniment de recunoastere globala a mediului stiintific din Romania si se va organiza in premiera la Timisoara, pe 29 octombrie. Printre nominalizari se numara si Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases, una din revistele de specialitate medicala din tara noastra.

Premiile Scopus Awards sunt parte a unei initiative globale Elsevier (lider mondial in furnizarea de produse si solutii de informare pentru mediul stiintific) de sustinere a cercetarii si de incurajare a inovatiilor in toate disciplinele stiintifice.

Acestea au fost create pentru a recunoaste activitatea institutiilor academice si a jurnalelor de profil din Romania. Nominalizarile au fost facute pentru doua categorii:

1.Research Excellence Award
2.Journal Excellence Award

Printre nominalizarile la categoria Journal Excellence Award, se numara si Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases. Iata nominalizarile la cele doua categorii amintite mai sus:

Research Excellence Award

1.Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj
2.Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei”, din Magurele
3.Universitatea de Vest din Timisoara

Journal Excellence Award
1.Balkan Journal of Geometry and its Applications
2.International Journal of Computers, Communication and Control
3.Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases.

Nominalizarile sunt rezultatul metodelor de bibliometrie. Astfel, pentru a identifica candidatii pentru „Journal Excellence Award” s-a folosit Source Normalized Impact per Paper (SNIP), iar selectia pentru „Research Excellence Award” s-a bazat pe Field Weighted Citation Impact (FWCI). Elsevier a realizat aceasta analiza folosind datele din cea mai mare baza de date de abstracte si citari a literaturii academice peer-reviewed, Scopus.

Evenimentul se va realiza in colaborare cu cea de a treia Conferinta pentru Acces la Literatura stiintifica din Romania – Rolul infrastructurii informationale in dezvoltarea cunoasterii si inovarii.

Peste 100 de invitati sunt asteptati la ceremonia de decernare a premiilor, care va avea loc la Restaurantul Belvedere din Timisoara, unde vor fi anuntati castigatorii, pe 29 octombrie.

Potrivit bazei de date Scopus, in Romania activeaza 50.000 de cercetatori, care au publicat peste 75.000 de articole stiintifice in jurnalele de profil. Cele mai multe articole stiintifice sunt publicate in domeniile inginerie (20.000), fizica si astronomie (12.000) si medicina (11.000). Articole mai putine sunt in domenii ca biochimie, genetica si biologie moleculara (6.000), stiinte sociale (5.000) si mediu (4.000). Analiza a fost facuta in perioada 2010-2015.

Despre Scopus

Scopus este cea mai mare baza de date de abstracte si citari a literaturii academice peer-reviewed si include instrumente pentru a urmari, analiza si vizualiza cercetarea academica. Este o baza de date comprehensiva, continand peste 55 de milioane de inregistrari indexate de la peste 21.000 de titluri de jurnale si peste 55.000 de carti de la mai mult de 5.000 de publisheri din toata lumea, asigurand astfel o acoperire interdisciplinara larga in domeniile stiintei, tehnologiei, medicinii, stiintelor sociale si arta si stiintele umaniste. Scopus a fost creat si dezvoltat cu ajutorul cercetatorilor si al bibliotecarilor si include linkuri catre full-text, alte resurse ale bibliotecii si poate fi conectat la alte aplicatii precum software-uri de managementul referintelor. Scopus face parte din portofoliul Elsevier Research Intelligence care include instrumentele SciVal, sistemul Pure si servicii analitice customizabile.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-revista-medicala_-nominalizata-in-cadrul-unui-eveniment-de-recunoastere-a-cercetarii-romanesti_21305/

lauff lautf laurf