Imprimare

Ministrul Educatiei: Trebuie analiza atenta asupra situatiei studentilor cu bursa de la Medicina

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat referitor la proiectul potrivit caruia studentii de la Medicina care au burse de studiu ar putea fi obligati sa nu plece in strainatate, ca acest lucru trebuie analizat atent, intrucat trebuie respectata ”libertatea de miscare a oricarui cetatean”, scrie Mediafax.

”In momentul de fata, ce pot sa va spun este ca e o preocupare pentru a putea face in asa fel incat a invata, a studia si lucra in Romania sa constituie o alternativa viabila pentru absolventii de invatamant superior in general, pentru cei ai universitatilor de medicina si farmacie, in special. Este o initiativa intr-un cadru general care raspunde unei nevoi generale si care trebuie atent analizata pentru a indeplini pe de o parte obiectivele pe care le-am precizat si pentru a respecta pe de alta parte si libertatea de miscare a oricarui cetatean, fie el absolvent de invatamant superior sau nu (…)”, a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

El a adaugat ca ”este in interesul Romaniei sa poata asigura valorificarea resursei umane inalt pregatite in Romania”.

Studentii care primesc bursa si studiaza la Medicina ar putea fi obligati sa ramana in Romania cativa ani dupa terminarea studiilor

Studentii de la Medicina care primesc burse de studiu ar putea semna un contract prin care se obliga sa nu plece in strainatate pe perioada studiilor de licenta si de rezidentiat, pentru a opri exodul medicilor, conform ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Ministrul Sanatatii a spus, ca deja exista discutii cu UMF "Carol Davila", dar si cu Ministerul Educatiei pentru a vedea daca exista posibilitatea opririi exodului personalului medical prin interzicerea plecarii in strainatate pentru studentii care beneficiaza de burse de studiu din partea Guvernului.

Ministrul a explicat ca acest lucru ar putea fi introdus prin modificarea unor acte normative deja existente asupra carora se poate interveni prin hotarari de guvern.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministrul-Educatiei_-Trebuie-analiza-atenta-asupra-situatiei-studentilor-cu-bursa-de-la-Medicina_21303/

lauff lautf laurf