Imprimare

Lista evenimentelor din luna octombrie, pentru profesionistii din sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Luna octombrie vine cu o sumedenie de conferinte interesante pentru personalul medical. Printre cele mai importante evenimente se numara Congresul International de Medicina Dentara UNAS 2015, Seminarul " De la Similia la Sinergie" sau o dezbatere despre platile informale in sistemul sanitar.

• Congresul International de Medicina Dentara UNAS 2015 are lor in perioada 7-10 octombrie si se va desfasura in Bucuresti.

Tema congresului din acest an va fi „Componenta preventiv-profilactica a tratamentelor stomatologice”.
In aceeasi perioada, paralel cu lucrarile Congresului UNAS, va avea loc cea de-a X-a Conferinta Nationala de Parodontologie din Romania, a 4-a editie a Conferintei Nationale a Societatii Romane de Protetica Dentara si Maxilo Faciala, a 3-a Conferinta Nationala a Asociatiei Romane de Endodontie precum si a 2-a Conferinta Nationala a Asociatiei de Stomatologie Pediatrica din Romania.

• Seminarul " De la Similia la Sinergie"

Academia The Other Song de homeopatie avansata – Romania, in colaborare cu Societatea Romana de Homeopatie si Editura Minied organizeaza in perioada 16-18 octombrie 2015, la Bucuresti, Seminarul " De la Similia la Sinergie" destinat medicilor si farmacistilor homeopati.

In cadrul seminarului, va veni invitatul special dr. Rajan Sankaran - homeopat renumit la nivel mondial, care a practicat si predat homeopatia la nivel international timp de mai bine de trei decenii. A inceput cu un pas ferm in homeopatia traditionala si a introdus concepte care depasesc limitele, cum ar fi iluzia, regnul, senzatia și nivelele.

Acesta a fost un proces evolutiv, descris in diferitele sale publicatii, de la Spiritul homeopatiei la De la Similia la Sinergie. In timpul acestei evolutii, Dr. Sankaran a descoperit ca secretul succesului consta in integrarea conceptelor originale ale homeopatiei – materia medica, repertoarul și luarea cazului–in abordarile contemporare. Pentru a excela in acest domeniu, ai nevoie de o baza solida in homeopatia conventionala, dar si de o buna intelegere a abordarilor contemporane.

• Seminarul "Potentialul Homeopatiei”

Academia The Other Song de homeopatie avansata – Romania, in colaborare cu Societatea Romana de Homeopatie si Editura Minied organizeaza pe 16 octombrie, la Bucuresti, Seminarul "Potentialul Homeopatiei", destinat medicilor de orice specialitate, farmacistilor si publicului larg.

Invitat special va f dr. Rajan Sankaran - un homeopat renumit la nivel mondial, care a practicat si predat homeopatia la nivel international timp de mai bine de trei decenii. A inceput cu un pas ferm in homeopatia traditionala si a introdus concepte care depasesc limitele, cum ar fi iluzia, regnul, senzatia si nivelele.
Seminarul se adreseaza in egala masura medicilor de orice specialitate, farmacistilor si tuturor persoanelor dornice sa inteleaga si sa integreze homeopatia in stilul de viata actual.

Taxa evenimentului este de 230 de lei.

• Dezbaterea "Platile informale in sistemul sanitar. Obstacole si solutii"

Dezbaterea va avea loc in data de 23 octombrie 2015, incepand cu ora 14.00, la Bucuresti.

Din tematica dezbaterii se numara:
• Consecinte absurde ale calificarii ca functionar public a medicului dintr-un spital de stat, in temeiul art. 175 alin. (2) C. pen.
• De ce inalta Curte de Casatie si Justitie nu a legalizat platile informale?
• Solutii concrete pentru implementarea noii proceduri
• Comentarii cu privire la art. 34 din Legea nr. 46/2003
• Dreptul pacientului de a oferi plati suplimentare, dupa primirea ingrijirilor medicale, poate reprezenta o cauza justificativa?
• Dreptul de a oferi o plata celui caruia ii este interzis a primi
• Dezbatere privind problema platilor informale din domeniul sanitar.

Taxa de participare este de 300 de lei.

• Atelierele de Prim Ajutor pentru Medici - abordarea corecta a cazurilor de malpraxis medical

Toamna aceasta, la Bucuresti, vor avea lor trei module destinate medicilor pentru abordarea corecta a cazurilor de malpraxis medical. Primul modul, ce vizeaza preventia, se va desfasura pe 23 octombrie, iar celelalte doua – pe diagnostic si tratament -, pe 13 noiembrie si pe 27 noiembrie.

Iata beneficiile pe care le ofera atelierele medicilor:

• recunosti cazurile de malpraxis medical si le gestionezi eficient;
• intelegi corect natura, continutul si importanta acuzatiilor;
• esti capabil sa iei decizii corecte pentru a-ti proteja drepturile;
• evaluezi singur consecintele si amploarea situatiei, fiind pregatit pentru orice scenariu.

Alte evenimente din luna octombrie sunt conferinta "Medicina de familie-prima linie in asistenta medicala", ce se va desfasura la Braila, pe 15 octombrie si „Practic MF Gura Humorului”, de pe 30 octombrie. Pentru mai multe detalii despre evenimentele enumerate, accesati sectiunea “Evenimente medicale”.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Lista-evenimentelor-din-luna-octombrie_-pentru-profesionistii-din-sanatate_21310/

lauff lautf laurf