Imprimare

Cinci motociclete de interventie urbana, donate catre SMURD

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cinci motociclete de interventie urbana au fost donate catre SMURD pe 7 octombrie, in urma unei campanii desfasurate de un centru comercial timp de sase luni. In cadrul campaniei a fost stransa suma de 100 de mii de euro, la care acelasi sponsor a adaugat inca 50 de mii de euro.

De asemenea, au fost achizitionate si 23 de echipamente speciale de protectie pentru personalul SMURD care va utiliza motocicletele in actiuni de interventie.

Achizitionarea celor 5 noi motociclete, presupune o crestere de minimum 200% a numarului de interventii, in conditiile in care evaluarea efectuata de catre reprezentantii SMURD arata faptul ca, din octombrie 2011 si pana la inceputul lui 2015 s-au realizat 380 de interventii si au fost asistate 267 persoane cu o singura motocicleta. In luna ianuarie a anului curent, o a doua motocicleta a fost operationalizata, iar pana in august, cele doua vehicule au facut posibila asistarea unui numar de 157 de solicitari. Timpul foarte scurt de raspuns al motocicletelor la interventie, de doar 3 – 5 minute in medie, comparativ cu media de aproximativ 8 minute a unei ambulante, au dovedit eficienta acestui serviciu. Existenta unei flote de motociclete SMURD va face posibila executarea de misiuni de interventie, cu plecare aproape instantanee la solicitari si cu costuri minime, avand in vedere consumul scazut de carburant.

„Salutam actiunea de strangere de fonduri pe care Lidl a desfasurat-o in intreaga tara si multumim tuturor celor care s-au implicat in sustinerea bunei desfasurari a serviciilor de intervenţie rapida si de inalta competenţa a echipajelor SMURD. Suma de 150.000 de euro ne ajuta la indeplinirea acestei nevoi de transport rapid pentru acordarea primului ajutor calificat, posibil cu ajutorul motocicletelor de interventie urbana”, a declarat dr. Raed Arafat.

Cele 5 noi motociclete sunt dotate cu toate echipamentele medicale necesare acordarii extrem de rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusa cu laringoscop, aspirator de secretii si geanta medicala de urgenta. De asemenea, acestea vor fi dotate si cu dispozitive de avertizare sonora si luminoasa, dar si cu sisteme speciale de comunicatie.

Despre SMURD si Fundatia pentru SMURD

Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) este cunoscut la nivel national, la fel si Fundatia pentru SMURD, fondata de catre dr. Raed Arafat. Fundatia are ca scop imbunatatirea calitatii vietii persoanelor care locuiesc si muncesc in Romania, prin sprijinirea dezvoltarii sistemului integrat medical si tehnic de urgenta si prim ajutor. Fundatia sprijina SMURD si activitatile publice referitoare in special la serviciile de sanatate si asistenta sociala.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cinci-motociclete-de-interventie-urbana_-donate-catre-SMURD_21322/

lauff lautf laurf