Imprimare

Medicii dentisti au depus documentatia pentru specialitatea de Pedodontie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reprezentantii Colegiului Medicilor Dentisti au realizat documentatia necesara pentru infiintarea specialitatii de stomatologie pediatrica, cu rezidentiat, si au depus-o la inceputul acestei veri, la Ministerul Sanatatii, a explicat prof. dr. Rodica Luca, la deschiderea celei de-a XIX-a edicii a Congresului International al Uniunii Nationale a Asociatiilor Stomatologice (UNAS).

“Noi am solicitat, prin Colegiul Medicilor Dentisti, am facut o documentatie serios elaborata, infiintarea specialitatii de stomatologie pediatrica, cu rezidentiat. Nu stiu daca domnul ministru a avut timp sa studieze documentele. Noi am depus documentele la inceputul acestei veri”, a explicat prof. Luca.

Dentistii initiatori ai proiectului asteapta raspunsul din partea autoritatilor. Solicitarea lor vine in urma cererii foarte mari din partea absolventilor facultatilor de medicina dentara de a face pregatire post-universitara legata de stomatologia pediatrica.

Despre Congresul International UNAS

Congresul UNAS reuneste o serie de specialisti, pana pe 10 octombrie, tematica din acest an fiind „Componenta preventiv-profilactica a tratamentelor stomatologice”. Congresul este organizat pe mai multe sectiuni: cursuri, conferinte, comunicari stiintifice, simposioane, postere, mese rotunde, expozitie de aparatura si materiale stomatologice.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-dentisti-au-depus-documentatia-pentru-specialitatea-de-Pedodontie_21325/

lauff lautf laurf