Imprimare

Participare internationala si un program stiintific de inalt nivel Al III-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cea de-a III-a editie a Congresului National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic se va desfasura in perioada 15-17 octombrie 2015, la Hotel Ramada Parc din Bucuresti.

Eveniment cu participare internationala, Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic se va concentra pe problematica neuropatiei diabetice si a piciorului diabetic si, la nivel structural, va crea un cadru stiintific de cooperare pentru profesionisti proveniti atât din bransele vizate, cât si din specialitati conexe.

La congres sunt asteptati profesionisti implicati in ingrijirea pacientilor cu diabet zaharat, neuropatie diabetica si specialisti din domenii conexe: neurologie, medicina interna, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie, urologie, nefrologie, chirurgie, ortopedie, medicina de familie.

Invitatii internationali la cel de-al treilea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic sunt personalitati de renume ale lumii medicale: prof. dr. Andrew Boulton (Marea Britanie), prof. dr. Henning Andersen (Danemarca), prof. dr. Roy Freeman (SUA), prof. dr. Rodica Pop Busui (SUA), prof. dr. Peter Kempler (Ungaria), prof. dr. Solomon Tesfaye (Marea Britanie), dr. Dinesh Selvarajahn (Marea Britanie), prof. dr. Alin Stirban (Germania), prof. dr. Ralf Lobmann (Germania), dr. Helga Zeller Stefan (Germania), dr. Karin Shara (Slovenia), prof. Frank Bowling (Marea Britanie).

„Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic va crea, prin invitatii de prestigiu, prin programul complex si prin temele abordate, un cadru stiintific in care colaborarea, schimbul de experienta si noutatile vor fi obiective puternice. Lectorii se vor axa pe subiecte de ultima ora, din domeniul neuropatiei diabetice si al piciorului diabetic si vor stabili puncte comune de discutii, la granita cu alte discipline medicale. Sesiunile de prezentari vor fi bogate in informatie variata, iar invitatii din strainatate, mai exact din Statele Unite, Germania, Danemarca, Slovenia, Anglia, printre care si prof. dr. Andrew Boulton, presedintele Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului, vor aduce un plus de valoare manifestarii”, a declarat conf. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica.

Programul evenimentului este unul complex, care va pune accentul pe relatia dintre sistemul nevos central si diabet, pentru a eficientiza practica medicala, in domeniu.

Printre marile teme medicale din sfera neuropatiei diabetice, abordate de lectorii invitati la cea de-a III-a editie a Congresului National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic, se vor numara:

  • Depistarea neuropatiei nediagnosticate si evaluarea impactului pe care il are asupra vietii;
  • Magneziul si relatia dintre diabet si sistemul nervos central;
  • Diabetul si depresia;
  • Actualitati in hipotensiunea ortostatica;
  • Neuropatia diabetica de la periferie pana la implicarea sistemului nervos central;
  • Complicatiile diabetului; Managementul piciorului diabetic, de la depistare la operatie;
  • Rolul podiatrului in echipa pentru piciorul diabetic, de la teorie la practica;
  • Impactul ulceratiilor si amputarilor asupra calitatii vietii pacientilor si multe altele.

Pentru inscrieri la cel de-al III-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic, medicii sunt rugati sa acceseze site-ul NeuroDiab - www.neurodiab.org

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Participare-internationala-si-un-program-stiintific-de-inalt-nivel-Al-III-lea-Congres-National-de-Neuropatie-Diabetica-si-Picior-Diabetic_21335/

lauff lautf laurf