Imprimare

Sibiu: 45 kilograme de monede pentru construirea primului spital pentru copiii bolnavi de cancer

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Zeci de sibieni, cu mic cu mare, pe jos sau pe bicicleta, au luat parte sambata, 10 octombrie, la un cros caritabil, donand fiecare cel putin un leu, pentru constructia primului spital de oncologie si hematologie pediatrica din Romania, scrie Agerpres.

Cel care a organizat crosul de la Sibiu, Marius Florin Dinu, un tanar inginer de la o companie multinationala din oras, a fost impresionat de povestea copiilor bolnavi de cancer, care nu au inca un spital pentru tratament, si a decis sa se alature pe Facebook campaniei de strangere de fonduri.

Tanarul declara, cu modestie, ca nu este membru fondator al asociatiei din Bucuresti, care a initiat campania umanitara, ci "doar un imputernicit".

"Eu sunt doar imputernicit. Sunt zece oameni din Bucuresti, membri fondatori. I-am gasit pe Facebook. Suntem la a cincea actiune in acest an, la Sibiu. Pana acum, am strans 6.700 de lei si 45 de kilograme de monede. Urmatoarea actiune e pe 7 noiembrie, ora 10,00, indiferent cum va fi timpul", a declarat Marius Florin Dinu.

Tata a doi copii sanatosi, Marius si-a mobilizat toti colegii si prietenii si a inceput sa stranga leu cu leu pentru copiii bolnavi de cancer. El se afla la prima actiune caritabila si este decis sa faca aproape orice pentru a strange bani pentru aceasta cauza nobila.

Initiatorii proiectului si-au propus sa stranga in trei ani 80 de milioane de lei, cat ar costa constructia unui spital nou, la Bucuresti, cu 50 de paturi, doua sali de operatie complet echipate, sectie de radioterapie si sectie de transplant medular, fara a cere bani de la stat. Pentru strangerea acestor bani, fiecare roman ar trebui sa doneze un leu, la fiecare noua luni, pentru primul spital de oncologie si hematologie pediatrica din Romania.

Campania desfasurata "Alerg pentru spitalul copiilor" isi propune sa ajunga in toate orasele tarii pentru a strange fondurile necesare construirii spitalului de oncologie pediatrica.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sibiu_-45-kilograme-de-monede-pentru-construirea-primului-spital-pentru-copiii-bolnavi-de-cancer_21333/

lauff lautf laurf