Imprimare

Prof. Rafila: Cei care se ocupa de legea vaccinarii, reclamati

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Dezbaterea pe tema proiectului legii vaccinarii, desi nu a fost prezentat oficial, a produs multe reactii si au fost reclamati cei din grupul de lucru la diferite institutii pentru ca ”si-au permis sa lucreze la asa ceva”, a spus presedintele Societatii de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila, scrie Mdiafax.

"Dezbaterea facuta pe surse a produs foarte multe reactii. Am aflat ca cei din grupul de lucru am fost reclamati la diferite institutii ale statului pentru ca ne-am permis sa lucram la asa ceva (...). În momentul in care au inceput dezbaterile, au fost luari de pozitie, fara ca proiectul sa fie cunoscut", a spus Alexandru Rafila, la dezbaterea cu tema "Vaccinarea in Romania - act de preventie obligatoriu sau recomandat?", organizata de Asociatia Pro Imunizare, in parteneriat cu Societatea Romana de Microbiologie si cu sprijinul Biroului OMS Romania.

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie si membru in Comitetul Permanent al Biroului Regional al OMS Europa, a adaugat ca anumite aspecte pot fi corectate inainte de lansarea acestui proiect in dezbatere publica, precizand ca pana acum singurele lucruri care au fost discutate au fost cele legate de principiile acestei legi, fara sa se discute despre sanctiuni in mod detaliat.

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie a mai spus ca proiectul de lege va trece prin Guvern si apoi prin Parlament, precizand ca sanatatea publica nu poate fi responsabilitatea unui singur partid, ci trebuie sa fie responsabilitatea tuturor.

Dezbaterea cu tema "Vaccinarea in Romania - act de preventie obligatoriu sau recomandat?", organizata de Asociatia Pro Imunizare, in parteneriat cu Societatea Romana de Microbiologie si cu sprijinul Biroului OMS Romania, se inscrie in cadrul celei de-a IV-a editii a Forumului National "Stop gripa".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Rafila_-Cei-care-se-ocupa-de-legea-vaccinarii_-reclamati_21347/

lauff lautf laurf