Imprimare

Noi ghiduri de practica, prezentate la Congresul National de Nefrologie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Intre 15 si 17 octombrie, va avea loc, la Iasi, editia a IX-a Congresului National de Nefrologie, manifestare stiintifica medicala cu participare internationala, in cadrul careia vor fi prezentate noile ghiduri europene de practica pentru pacientii cu boala de rinichi avansata si diabet zaharat.

Aproape 600 de medici nefrologi si de alte specialitati vor fi prezenti anul acesta la Congresul de Nefrologie, cea mai importanta manifestare organizata de Societatea Romana de Nefrologie. Subiectele abordate vor fi pluridisciplinare in ingrijirea optima a pacientilor cu boala cronica de rinichi.

“Aceasta este o editie record a Congresului National de Nefrologie, care reflecta cresterea specialitatii in tara noastra. Estimam ca vom avea aproape 600 de participanti, dublu fata de editia precedenta, devenind, practic, cea mai mare editie de pana acum. Congresul National de Nefrologie de anul acesta ofera tuturor participantilor prilejul de a audia cercetari stiintifice de ultima ora, de a relationa cu experti in arii de interes pentru nefrologie si, in acelasi timp, de a-si prezenta colegilor propriile descopieriri, cu scopul de a dezvolta metode eficiente de preventie si tratament”, a declarat prof. dr. Adrian Covic, presedintele Societatii Romane de Nefrologie.

Avand lectori de renume national si international, programul Congresului National de Nefrologie beneficiaza de sesiuni dedicate epidemiologiei bolii cronice de rinichi in Romania, ghidurilor europene de tratament, diabetului zaharat, dializei, complicatiilor asociate bolii cronice de rinichi, transplantului renal, complicatiilor cardiovasculare la pacientul renal, dar si de o sesiune dedicata medicilor rezidenti.

Evenimentul este organizat sub egida UMF “Gr. T. Popa” Iasi, iar partenerii stiintifici vor fi Spitalul clinic “Dr. C. I. Parhon”, Forumul National de Preventie si Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, alaturi de care Comitetul stiintific a pregatit cursurile oficiale ale congresului – Master Class – Managementul Bolii Cronice de Rinichi in 2015 – dialog interdisciplinar si cursul Punctia biopsie renala – Diagnostic hematologic si semnificatie clinica.

Pentru mai multe informatii, puteti accesa acest link.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noi-ghiduri-de-practica_-prezentate-la-Congresul-National-de-Nefrologie_21350/

lauff lautf laurf