Imprimare

Prof. Radu Deac: Intentionam sa realizam transplantul de plamani la Spitalul Militar

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Directorul executiv al Agentiei Nationale de Transplant, prof. dr. Radu Deac, a afirmat ca se intentioneaza realizarea operatiei de transplant de plamani la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central, scrie Agerpres.

"Intentionam sa dezvoltam, impreuna cu Spitalul Militar Central, transplantul de plamani in Romania. Pentru ca Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central a excelat, de-a lungul vremii, a fost in prima linie a transplanturilor de tesuturi — cornee, os — si au fost specialitati de traditie. Speram in continuare sa folosim toata energia si tot potentialul stiintific medical al acestei unitati de elita a medicinei romanesti", a spus Deac, la ceremonia de deschidere a Congresului National de Medicina Militara, care se desfasoara in perioada 14 — 17 octombrie la Cercul Militar National, si a Conferintei Zilele Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central.

El a spus ca si-ar dori ca acest lucru sa se realizeze cat mai repede, insa a admis ca mai este nevoie de "organizare", dar si de timp pentru pregatirea cadrelor medicale tinere, care sa mearga la specializare.

"Am dori cat mai repede sa incepem transplantul de plamani, dar intrucat este o actiune extrem de complexa imi este greu sa va dau un termen precis. Noi dorim cat de curand. Mai este nevoie de organizare, pregatire, cadre tinere care sa mearga la specializare", a afirmat Radu Deac.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Radu-Deac_-Intentionam-sa-realizam-transplantul-de-plamani-la-Spitalul-Militar_21348/

lauff lautf laurf