CNAS a afisat lista laboratoarelor pentru testarile tratamentului fara interferon
Semnatarul contractului cost-volum-rezultat pentru tratamentul fara interferon al hepatitei cronice virale C si cirozei hepatice C a transmis la CNAS lista laboratoarelor si centrelor de recoltare in care se vor efectua gratuit testarile fibromax, genotipare si viremiile, investigatii necesare la intocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fara interferon.
Lista laboratoarelor este publicata pe site-ul CNAS, la sectiunea “informatii pentru asigurati” – “medicamente” – tratament fara interferon” sau aici.
In jurul datei de 26 octombrie, voucherele pentru aceste investigatii vor ajunge la medicii de specialitate care vor realiza prescrierea tratamentului si monitorizarea pacientului in urmatoarele centre din tara: Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara, Oradea.
“Incepand de saptamana viitoare, pacientii pot solicita voucherele pentru investigatiile necesare a fi depuse la dosarul pentru aprobarea tratamentului fara interferon. Consider ca accesul la aceasta noua terapie este un pas important, extreme de necesar pentru aceasta categorie de bolnavi. Sper ca anul viitor sa putem extinde tratamentul fara interferon al hepatitei C si la stadiul F3”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, prin intermediul unui comunicat.
Pentru intocmirea dosarului de aprobare pentru tratamentul fara interferon, pacientii trebuie sa se adreseze medicilor de specialitate care se afla in relatie contractuala cu casele de asigurari din cele noua centre desemnate. Dosarul intocmit va fi depus la casa de asigurari de sanatate cu care se afla in relatie contractuala medicul de specialitate (prescriptor/curant), care-l va trimite apoi la CNAS. Comisia de specialitate a CNAS va analiza dosarele depuse in vederea aprobarii si va verifica daca acestea corespund criteriilor de eligibilitate. Decizia comisiei va fi comunicata pacientului de catre casa de asigurari de sanatate unde acesta a depus dosarul.
Pe langa investigatiile amintite, dosarul pacientului va contine in mod obligatoriu o serie de documente care se regasesc pe site-ul www.cnas.ro, la sectiunea informatii pentru asigurati – medicamente – tratament fara interferon.
Tot la aceasta sectiune, pacientii pot accesa un document cu informatii utile privind modul de administrare a tratamentului fara interferon.
Autor: Iulia Vișan
Sursa: PaginaMedicala.ro