Imprimare

Practic MF ajunge in Moldova. Obiectivul principal de discutii - facilitarea comunicarii intre specialisti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 30 octombrie-1 noiembrie, la Gura Humorului, este organizata ultima editie din 2015 a simpozionului PRACTIC MF. Editia cu numarul 12 este dedicata medicilor de familie din judetele Botosani, Suceava, Neamt, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Buzau, Iasi.

Coordonatorul stiintific este prof. dr. Nicolae Calomfirescu, doctor in medicina, medic primar urologie. Alaturi de prof. Calomfirescu vor mai sustine lucrari prof. dr. Doina Azoicai, conf. dr. Elena Albu, dr. Adrian Grom, dr. Marian Turiceanu, dr. Catalin Andriescu sau dr. Marilena Caliman.

Programul PRACTIC MF este apreciat, deoarece temele abordeaza diverse afectiuni si modul de gestionare a acestora la nivelul cabinetului de medicina primara: implicarea medicului de familie in monitorizarea oncogenetica, interactiuni medicamentoase - principii practice si erori in diagnosticul bolilor hematologice, contractul cu casa de asigurari: oportunitate sau inlantuire, adevar sau provocare in medicina de familie - durerea precordiala, sindromul de suprapopulare bacteriana a intestinului subtire, hiperplazia benigna de prostata in 2015 - schimbarea paradigmei terapeutice este o realitate?, actualitati in tratamentul hepatitei C, managementul pacientilor cu boala Parkinson avansata, actualitati in tratamentul simptomatologiei de tract urinar inferior, medicul de familie si nutritia pacientului oncologic - dovezi, mituri si practica clinica. Datorita programului, medicii vor beneficia de 9 credite EMC.

Punctul forte al fiecarei editii il constituie invitarea lectorilor din multiple specialitati la granita cu medicina de familie, la editia aceasta participand medici din: urologie, epidemiologie, hematologie, cardiologie, neurologie, boli metabolice.

“Medicii de familie trebuie sa caute covalente de comunicare cu reprezentantii din diferite specialitati, pentru a avea un act medical de calitate si ca pacientul sa beneficieze de acel plus valoare din partea medicului care reiese in mare parte si din colaborarea interdisciplinara”, a declarat prof. dr. Nicolae Calomfirescu.
Pentru editia care se va desfasura intre 30 octombrie-1 noiembrie taxele de particiare sunt cuprinse intre 150 si 300 lei/participant. Cei interesati de inscriere se pot adresa companiei Houston: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , 0756.030.353, 021.317.09.43.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Practic-MF-ajunge-in-Moldova.-Obiectivul-principal-de-discutii---facilitarea-comunicarii-intre-specialisti_21361/

lauff lautf laurf