Imprimare

Primul Congres al Clubului Regal al Medicilor, o manifestare dedicata interdisciplinaritatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

84 de experti recunoscuti la nivel national si international din Romania, Germania, Italia, Spania, Turcia, Slovacia si Ungaria au dezbatut cele mai noi tehnici si metode de tratament in peste 20 de specialitati la la prima editie a Congresului Clubului Regal al Medicilor, desfasurat in perioada 16-17octombrie  la Bucuresti

Pe parcursul celor doua zile de sesiuni plenare, whorkshop-uri si mese rotunde, cei peste 500 de participanti – profesori, medici rezidenti, studenti – au interactionat cu profesionisti de marca, lideri de opinie si formatori in obstetrica-ginecologie, medicina materno-fetala, imagistica, medicina de laborator, ortopedie, psihiatrie, gastroenterologie, ORL, etc.

Au fost abordate teme de maxima actualitate pentru practica medicala de zi cu zi, de la abordarea multidisciplinara a pacientului pediatric, chirurgia minim invaziva toracica, generala, ginecologica, dileme si particularitati in decizia terapeutica, pregatirea postoperatorie si alegerea indicatiei chirurgicale la pacientul cu obezitate morbida, cazuri si necazuri in abordarea obezitatii, patologia sanului, importanta abordarii pluridisciplinare in gastroenterologie si endoscopie interventionala, pana la ultimele noutati in domeniul chirurgiei uro-ginecologice si chirurgiei ortopedice si de protezare. De asemenea, participantii au asistat la sase interventii chirurgicale live din patologia uroginecologica, transmise in sala de congres din blocul operator.

“A fost un debut care practic a intrecut orice asteptari, fiind o manifestare cooncordanta cu principiile Clubului Regal al Medicilor. Nu am dorit sa facem un congres al unei specialitati, ci o manifestare dedicata interdisciplinaritatii. Acest fel de a aduna laolalta mai multe specialitati este o noutate. Congresele care abordeaza mai multe specialitati nu sunt frecvente, pentru ca este greu sa aduni mai multe specialitati, dar din fericire exista multe zone comune pentru aceste specialitati. Abordul interdisciplinar a avut cateva zone foarte clar definite in program, precum arabordarea multidiscplinara a pacientului pediatric, ORL, masa rotunda de medicina metabolica si chirurgia obezitatii, clinica sanului, chirurgia ortopedica. Atingand aceste zone, din mai multe specialitatii, Congresul nostru a fost realmente foarte atractiv pentru multi. Inclusiv zonele in care se abordeaza subiecte de nisa, cum este medicina de laborator, au avut o audienta foarte mare”, a declarat conf. univ. dr. Dan-Ioan Ulmeanu, presedintele Clubului Regal al Medicilor.

Clubul Regal al Medicilor a fost infiintat in 2013 ca un spatiu interdisciplinar, dedicate propagarii cunoasterii medicale, schimbului de expertiza si dezvoltarii continue a profesionistilor din sanatate. Lansat sub egida Casei Regale a României, la initiativa a sase chirurgic vizionari din cadrul retelei private de sanatate Regina Maria, asociatia are in prezent 200 de membri si peste 1.500 de medici implicati in activitatile Clubului, fie ca fac sau nu parte din reţeaua privata de sanatate.

Clubul Regal al Medicilor promoveaza si sustine dezvoltarea, inovatia si cercetarea prin organizarea a diferite sesiuni stiintifice si ateliere privind noutatile si provocarile din numeroase patologii.

 

Autor: Andreea Moşoiu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primul-Congres-al-Clubului-Regal-al-Medicilor_-o-manifestare-dedicata-interdisciplinaritatii_21360/

lauff lautf laurf