Imprimare

Iasi: Proiectul MedVISE a consiliat cu succes 450 de studenti medicinisti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 450 de studenti din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T. Popa” Iasi au fost consiliati profesional in cadrulul proiect finantat cu fonduri europene - MedVISE.

Totodata, 164 de studenti au finalizat stagiile de practica in unitatile medicale cu care universitatea a incheiat parteneriate si 141 au mers in vizitele de studiu la Spitalul Broca din Paris, la Hospice Casa Sperantei Brasov, Centrul Medical Herghelia si Sanatoriul Slanic Moldova.

Premii in valoare de 600 de lei vor fi impartite unui numar de 150 de studenti, pe baza evaluarilor realizate de tutorii care au coordonat efectuarea stagiilor de practica.

„Proiectul a pornit de la nevoia studentilor la medicina de a cunoaste mai bine particularitatile specializarii spre care se indreapta. La finalul proiectului, consider ca am reusit sa deschidem noi perspective studentilor asupra specializarilor medicale, sa le aratam ca exista multe specialitati care sunt importante, dar nu foarte vizibile. De asemenea, in cadrul stagiilor, studentii au descoperit care sunt particularitatilor viitorului loc de munca si au reusit sa isi dea seama daca li se potriveste respectiva specializare sau nu”, a declarat prof. dr. Doina Azoicai, managerul de proiect.

Proiectul, cu o valoare de aproximativ 1,8 milioane lei, a fost derulat pe o perioada de 18 luni (mai 2014 – octombrie 2015), avand ca obiectiv principal facilitarea procesului de insertie pe piata muncii a 450 de studenti la specializari medicale din cadrul UMF „Gr.T. Popa” Iasi, prin oferirea de servicii interactive de informare, orientare, consiliere si de stagii de pregatire practica, in vederea construirii carierei profesionale.

Proiectul Consiliere profesionala in specializarile medicale pentru o cariera de succes este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, domeniul major de interventie 2.1 „Tranzitia de la scoala la viata activa”.

Autor: Iuliana-Maria Vișan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Iasi_-Proiectul-MedVISE-a-consiliat-cu-succes-450-de-studenti-medicinisti_21364/

lauff lautf laurf