Imprimare

Noi medicamente vor fi compensate. Printre tratamente, si molecule impotriva cancerului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pacientii cu afectiuni oncologice, cei care sufera de hipertensiune pulmonara, sepsis sever, arterita ideopatica juvenila, tuberculoza și hepatita vor avea la dispozitie 14 molecule și combinatii de substante inovative pentru asigurarea tratamentului necesar, se arata intr-un comunicat al MS.

Astfel, prin actul normativ adoptat de Guvern in aceasta perioada, se introduc noi molecule precum: tratamentul pacienţilor incluşi in Programul naţional de oncologie (Pazopanib, Crizotinibum, Brentuximab Vedotin, Dabrafenibum, Abirateronum); tratamentul asiguraţilor cuprinşi in Programul naţional de diagnostic şi tratament pentru boli rare, afecţiunea Hipertensiune pulmonara (Macitentanum şi Riociguat), tratamentul copiilor care sufera de artrita idiopatica juvenila (Tacilizumabum şi Adalimumab), Programul naţional de boli transmisibile B. Subprogramul de tratament al bolnavilor cu tuberculoza (Bedaquilinum – medicament orfan) sau Combinatii(Ombitasvirum+Paritaprevirum+Ritonavirum), Dasabuvirum.

Acestea se adauga celor 40 de molecule pentru tratarea epilepsiei, cancerului, bolilor endocrine, leucemiei, bolilor neurologice degenerative, afecţiunilor cardiovasculare, diabetului zaharat, bolilor inflamatorii reumatice cronice, hepatitei cu virus B, HIV/SIDA, care au fost compensate in urma a doua proceduri de actualizare a listei de medicamente compensate și gratuite.

Executivul a aprobat Hotararea de Guvern care modifica şi completeaza Hotararea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internaţionale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguraţii, cu sau fara contribuţie personala, pe baza de prescripţie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor naţionale de sanatate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noi-medicamente-vor-fi-compensate.-Printre-tratamente_-si-molecule-impotriva-cancerului_21372/

lauff lautf laurf