Imprimare

Multidisciplinaritatea promovata in cadrul Congresului Societatii Romane de Chirurgie Cardiovasculara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 15-18 octombrie 2015, la Hotel Sport din Poiana Brasov, s-a desfasurat Congresul Societatii Romane de Chirurgie Cardiovasculara (SRCCV), in colaborare cu Societatea Romana de Flebectomie, eveniment prezidat de Prof. Dr. Vlad Iliescu si care a reunit peste 400 de participanti.

Concomitent, a avut loc cel de-al 7-lea Simpozion al Asistentilor de Chirurgie cardiovasculara, ATI si Circulatie extracorporeala, prin care a fost stimulata dezvoltarea profesionala si cresterea suportului teoretic al acestei categorii extrem de importante in practica medicala.

Pe parcursul celor 4 zile de desfasurare a Congresului, au fost sustinute peste 82 de prezentari care au promovat multidisciplinaritatea si care au vizat atat schimbul de experienta si informarea despre noutatile aparute in domeniu, cat si dezvoltarea unor tehnici noi, aparute pe plan international.

Avand in vedere ca tratamentul bolnavului cu afectiuni cardiovasculare presupune o abordare complexa, la eveniment au fost prezenti specialisti din domeniile chirurgiei cardiace, chirurgiei vasculare, flebologiei, anesteziei si terapiei intensive, cardiologiei, cardiologiei interventionale si circulatiei extracorporeale, reprezentanti de frunte ai unor mari centre de profil din Romania si strainatate.

Congresul SRCCV a fost deschis de workshop-ul adresat rezidentilor “Dezvoltarea abilitatilor de realizare a anastomozei in chirurgia cardiaca”, coordonat de Profesorul Paul Sergeant de la University Hospital Gasthuisberg, Belgia.

Tot in vederea stimularii dezvoltarii profesionale a tinerilor medici in proces de formare, Societatea Romana de Chirurgie Cardiovasculara a premiat, la finalul Congresului, cele mai reusite 9 e-Postere, avand ca prim autor un medic sub 35 de ani.

In paralel cu Congresul SRCCV 2015 s-a desfasurat o expozitie medicala specializata la care au participat peste 20 de companii medicale prin expunerea celor mai noi aparate, ustensile si tehnologii din domeniul chirurgiei cardiovasculare.

Manifestarea stiintifica este creditata de catre Colegiul Medicilor din Romania cu 24 de credite EMC (Educatie Medicala Continua), iar de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania cu 15 credite EMC.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati www.srccv.org si www.srccvcongres.ro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Multidisciplinaritatea-promovata-in-cadrul-Congresului-Societatii-Romane-de-Chirurgie-Cardiovasculara_21375/

lauff lautf laurf