Imprimare

Spitalul de Urgenta Ilfov: Lucrarile de reabilitare, gata in 2016

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Din 2016, locuitorii judetului Ilfov vor beneficia de un spital modern, dotat cu aparatura medicala de ultima generatie, date fiind statiile avansate ale lucrarilor de reabilitare, modernizare si echipare a unitatii medicale.

La finalul proiectului, spitalul va avea trei sali de explorari functionale noi, o statie de sterilizare, doua sali de tratament in Unitatea de Primiri Urgente (UPU), o sala de chirurgie in Sectia UPU, o sala de gipsare, tot in UPU, patru paturi in UPU, doua sali aseptice, de chirurgie, in Blocul Operator, 15 paturi in Sectia ATI, 26 de paturi in Sectia de Chirurgie Generala, 26 de paturi in Sectia Ortopedie si Neurologie si 26 de paturi in Sectia ORL si BMF.

Implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile, acordate in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Proiectul de Reabilitare, Modernizare si Echipare a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Ilfov, cu o valoare totala de aproape 88 de milioane de lei, dn care suma nerambursabila este de 69 de milioane de lei, vizeaza imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala si imbunatatirea serviciilor medicale oferite catre populatie.

Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, prezent in cadrul unei conferinte de presa, a vorbit despre succesul acestui proiect, al carui termen de finalizare este 31 decembrie 2015.

”Acum, imi aduc aminte, cu detasare, de inceputul acestei lucrari, cand, la prima intalnire a comandamentului de santier mi-am pus mainile in cap. Atunci m-am gandit chiar sa anulam acest contract, am discutat mult cu proiectantul si constructorii. Au aparut apoi doi oameni care au schimbat cursul acestui proiect - Liviu Gradinaru (manager de proiect) si Dinu Radu, seful de santier. S-au facut eforturi extraordinare”, a declarat Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov.

Autor: Iulia Vișan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalul-de-Urgenta-Ilfov_-Lucrarile-de-reabilitare_-gata-in-2016_21387/

lauff lautf laurf