Imprimare

Tudor Ciuhodaru, la candidatura pentru presedintia Colegiului Medicilor din Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Deputatul Tudor Ciuhodaru si-a anuntat candidatura la presedintia Colegiului Medicilor din Romania (CMR), adaugand ca doreste conditii de munca adecvate pentru medici, salarizare corespunzatoare si desfiintarea "feudelor baronilor din sanatate", scrie Agerpres.

"Propun sa actionam impreuna pentru bunastarea acestei profesii. Asta inseamna trei lucruri clare: conditii de munca adecvate, salarizare corespunzatoare si desfiintarea feudelor baronilor din sanatate. Drumul inainte va fi lung. Urcusul va fi greu. S-ar putea sa nu ajungem repede la capat. Numai solidari putem trece cu bine peste ceea ce va urma", le-a transmis Ciuhodaru medicilor, printr-o postare pe blogul sau.

El a adaugat ca accentul trebuie pus pe drepturile medicilor, astfel incat acestia sa fie respectati de guvernanti.
"E momentul ca aceasta organizatie sa fie mai mult decat alt incasator de taxe sau un instrument coercitiv. E momentul ca cel care o conduce sa lupte pentru tine. E momentul sa alegi pe cineva care a dovedit ca stie, poate si vrea sa te reprezinte", a subliniat deputatul.

Tudor Ciuhodaru a declarat ca nu ar fi luat decizia de a candida daca nu ar fi avut sustinerea colegilor si daca nu i s-ar fi cerut acest lucru. El a precizat ca "feudele baronilor din sanatate" reprezinta "sistemul impamantenit, sistemul in care exista oameni care conduc de 20 de ani, iar rezultatele nu se vad, sistemul in care se impiedica promovarea celor care sunt cu adevarat valorosi in sistemul medical, locul in care nu poti promova daca nu ai avizul seniorului".

El a reamintit ca a depus un proiect de lege prin care salariile medicilor sa fie egale cu ale demnitarilor.

Ciuhodaru a atras atentia si asupra faptului ca va fi prima data cand conducerea CMR va fi aleasa de catre toti membrii.

Dr. Gheorghe Borcean a fost ales pe 1 aprilie presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, inlocuindu-l pe Vasile Astarastoae care a demisionat din functie la sfarsitul lunii martie. El a anuntat la momentul respectiv ca este vorba despre un mandat scurt, care expira in luna decembrie, cand vor fi organizate alegeri pentru mandatul intreg de patru ani. Borcean preciza la momentul respectiv ca intentioneaza sa candideze in luna decembrie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Tudor-Ciuhodaru_-la-candidatura-pentru-presedintia-Colegiului-Medicilor-din-Romania_21388/

lauff lautf laurf