Scopus Awards Romania 2015: Revista Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases, castigatoare
Printre castigatorii primei editii a Scopus Awards Romania, organizata in Timisoaria, se numara revista medicala Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases, la categoria Journal Excellence Award.
Celalalt castigator, la categoria Research Excellence Award a fost Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei".
Castigatorii au fost selectati pe baza celor mai moderne metode de bibliometrie, din randul a 84 de institutii din Romania evaluate pentru Premiile Scopus. Pentru a identifica castigatorii pentru „Journal Excellence Award” s-a folosit Source Normalized Impact per Paper (SNIP), iar selectia pentru „Research Excellence Award” s-a bazat pe Field Weighted Citation Impact (FWCI). Elsevier a realizat aceasta analiza folosind datele din cea mai mare baza de date de abstracte si citari a literaturii academice peer-reviewed.
La Scopus Awards Romania 2015, alaturi de castigatori, au mai fost nominalizati:
- Research Excellence Award
1. Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj
2. Universitatea de Vest din Timisoara
1. Balkan Journal of Geometry and its Applications
2. International Journal of Computers, Communication and Control
„Aceasta editie a Scopus Awards, prima organizata in Romania, recunoaste rezultatele excelente ale comunitatii academice si de cercetare din Romania, in contextul unei cresteri considerabile in acest domeniu, in ultimii 10 ani. Ne dorim, in acest mod, sa sprijinim tot mai mult cercetarea in Europa de Est si sa participam la dezvoltarea continua a cercetarii romanesti in acest context”, declara Catalin Teoharie, Country Development Manager la Elsevier pentru Europa de Sud-Est.
Despre Sopus Awards in Romania
Premiile Scopus Awards sunt parte a unei initiative globale Elsevier de sustinere a cercetarii si de incurajare a inovatiilor in toate disciplinele stiintifice. Acestea au fost create pentru a recunoaste activitatea exceptionala a institutiilor academice si a jurnalelor de profil din Romania.
Potrivit bazei de date Scopus, in Romania activeaza 50.000 de cercetatori, care au publicat peste 75.000 de articole stiintifice in jurnalele de profil.
Elsevier, lider mondial in furnizarea de produse si solutii de informare pentru mediul stiintific, in colaborare cu cea de a treia Conferinta pentru Acces la Literatura Stiintifica din Romania – Rolul infrastructurii informationale in dezvoltarea cunoasterii si inovarii, anunta castigatorii „Scopus Awards” Romania 2015, primul eveniment de recunoastere globala a mediului stiintific din Romania.
Pentru mai multe informatii despre organizatorii galei si despre castigatori puteti afla din acest material: Premiile Scopus: La capitolul cercetare medicala, Romania creste „rezonabil".
Autor: Iuliana-Maria Vișan
Sursa: PaginaMedicala.ro