Imprimare

Proiect in ortopedie pediatrica, ajuns la final. Peste 150 de stundenti, consiliati

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Proiectul de consiliere in ortopedia si traumatologia pediatrica derulat de Spitalul pentru Copii "M. S.Curie", in parteneriat cu UMF „Carol Davila” Bucuresti se finalizeaza luna aceasta. Proiectul a durat 18 luni, a implicat 158 de studenti la medicina si a costat peste 2 milioane de lei.

Proiectul ”Consiliere, orientare profesionala si elemente de practica in ortopedia si traumatologia pediatrica” a cuprins trei etape de consiliere vocationala si stagii de practica efectuate in Sectia de Ortopedie si Traumatologie Pediatrica a Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie S. Curie”. Echipa de coordonatori si tutori de practica, condusa de Prof. Dr. Gheorghe BURNEI, a fost compusa din dr Stefan Traian Gavriliu, dr. Costel Vlad, dr. Ecaterina Japie, dr. Raluca Alexandra Ghita, dr. Laurentiu Tiripa si dr. Serban Hami.

In cadrul proiectului derulat in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Bucuresti, au beneficiat de consiliere si orientare profesionala aproximtiv 198 de elevi si 158 de studenti la medicina. Pe langa consilierea vocationala, organizarea stagiilor de practica profesionala de ortopedie si traumatologie pediatrica studentii la Medicina, s-a urmarit si dezvoltarea unui parteneriat de durata intre facultatile de profil si un angajator important in domeniu, implicat in crearea de locuri de practica reale si utile

Proiectul a prevazut pentru studentii la medicina ore de practica si de teorie pentru a intelege exigentele cerute de profesia de medic si pentru a identifica aptitudinile necesare profesiei de chirurg ortoped pediatru. La finele stagiului, celor mai implicati studenti l-au fost acordate premii si subventii financiare.

“Am pornit in aceasta directie pentru ca dorinta mea, in ceea ce ii priveste pe cei cu care lucrez, este de a fi cei mai buni. Acesta a fost si rostul proiectului pe care il finalizam acum. Am pornit de la deficiente pe care le-am constatat in activitatea noastra si am ajuns sa putem spune ca studentii care au participat la acest proiect sunt acum foarte buni. Si va spun cu toata sinceritatea ca as avea curajul sa intru cu ei in sala de operatie, fara temere”, a spus directorul de proiect, prof. dr. Gheorghe Burnei.

La ora actuala, la nivel national exista doar 20 de medici ortopezi pediatri, din care jumatate sunt concentrati in Bucuresti, restul activand in alte centre universitare din tara.

Proiectul are ca obiectiv general cresterea ocupabilitatii elevilor inmatriculati in sistemul national de invatamant si a studentilor la medicina si dezvoltarea aptitudinilor de munca a acestora, prin asigurarea de servicii de orientare si consiliere profesionala adaptate la nevoile grupului tinta si organizarea de stagii de pregatire practica, in vederea imbunatatirii insertiei acestora pe piata muncii.
Valoarea proiectului se ridica la 2.142.398,50 lei. Contributia proprie facuta de Spitalul “Marie Curie” a fost de 882.507 lei, iar contributia UMF Bucuresti a fost de 11.026 lei, restul banilor provenind din fonduri europene.

Autor: Iuliana-Maria Vișan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Proiect-in-ortopedie-pediatrica_-ajuns-la-final.-Peste-150-de-stundenti_-consiliati_21396/

lauff lautf laurf