Imprimare

Medici in alerta in peste 10 spitale din Bucuresti pentru salvarea victimelor din Colectiv

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In urma incendiului de noaptea trecuta, tot sistemul medical din Bucuresti a lucrat continuu pentru salvarea victimelor incendiului din clubul Colectiv, situat in centrul orasului. Bilantul de pana acum arata ca 27 de persoane au murit, iar peste 100 sunt internate in 13 spitale din Capitala.

Ambulantele, echipajeme SMURD, autospecialele de stingere, pentru descarcerare au ajuns la locul incendiului pentru a prelua urgentele si pentru a transporta victimele la spitalele de urgenta. Transportul victimelor a inceput, conform secretarului de stat pentru situatii de urgenta din Ministerul de Interne – dr, Raed Arafat, la ora 22 :50.

Conform bilantului prezentat de sursa sus-citata, au fost trimise la fata locului urmatoarele echipaje:

- IGSU/ISU BIF: 14 autosepciale de stingere, o autoscara de interventie, 2 autospeciale de descarcerare, o autospeciala de descarcerare grea, 3 autospeciale de transport personal si victime multiple, 2 spitale mobile, 32 de ambulante SMURD (29 echipaj de prim ajutor calificat, 2 echipaje de terapie mobila, 1 masina a medicului de urgenta), punctul de comanda mobil si 20 de autospeciale de prima interventie si comanda. In totale, peste 200 de ofiteri si subofiteri;

- Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov - 28 de ambulante si 84 de cadre medicale;

- Politia Bucuresti - 70 de echipaje, dintre care 50 la locul evenimentului si 20 pe traseele de deplasare;

- Jandarmeria Bucuresti: 11 echipaje de interventie cu 45 de jandarmi;

- Politia Locala: 2 echipaje cu 7 agenti.

In urma primelor declaratii ale oficialilor, de la ora 9:00, din aceasta dimineata, ranitii au fost transportati la urmatoarele spitale:

La Spitalul Floreasca, au ramas 16, au primit 57. 17 au fost transferati, 25 au fost trimisi la domiciliu.
Spitalul Universitar — 25 de prezentari, 24 au ramas internati si, din pacate, un deces.
Spitalul pentru Arsi — 29 de prezentari, 27 au ramas internati, 2 la domiciliu.
Spitalul Elias — 4 prezentati, 16 internari.
Spitalul Pantelimon — 7 prezentari, 6 au ramas internati.
Spitalul Sf. Ioan — 9 prezentari, 8 au ramas internati, diferenta la domiciliu.
Spitalul Militar — 15 prezentari, 12 internati care includ si transferurile.
Spitalul Bagdasar— 25 prezentati, 25 internati.
Spitalul Coltea — 8 prezentati, unul la domiciliu si 7 transferati la alte spitale — motivul a fost ca nu exista chirurg de chirurgie plastica si ca era mai bine pentru pacient sa ii transferam dupa ce s-au acordat masurile de prim ajutor.
Spitalul Grigore Alexandrescu — 2 prezentari, 4 internari, pentru ca au mai fost transferati doi tineri acolo, doi minori de la Spitalul Floreasca.
Spitalul Budimex — 3 prezentari, 2 internari, unul la domiciliu.
Spitalul Agripa Ionescu al SRI — 4 internari prin transfer.
Spitalul Gerota al MAI — 3 internari prin transfer.
Total internati 146

Presedintele Iohannis multumeste tuturor salvatorilor care au intervenit in incendiul de la Colectiv

Presedintele Klaus Iohannis a multumit tuturor celor care au intervenit pentru ajutorarea victimelor incendiului din clubul Colectiv.

“Sunt indurerat, cutremurat, dar si revoltat ca o astfel de tragedie s-a putut intampla in centrul Bucurestiului. Le multumesc celor care au intervenit, echipajele si-au facut datoria. Este bine ca am avut aceasta reactie rapida”, a declarat presedintele Romaniei.

La Spitalele Floreasca, Universitar de Urgenta si la Spitalul de Arsi, victime in stare foarte grava

Un numar de 14 din cei 16 raniti care se afla la Spitalul de Urgenta Floreasca sunt in stare grava, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei medicale, Bogdan Oprita, pentru Agerpres.

"Este vorba de 16 persoane, dintre acestea 14 sunt in stare foarte grava in sectia de terapie intensiva. Au fost operati pana dimineata opt — iesisera din salile de operatie si urmau sa intre ceilalti. S-a intrat in patru sali de operatie cu mai multe echipe de chirurgi plasticieni. Au venit medici de acasa. Urmau sa fie toti bagati in sala. Probabil ca in acest moment sunt in sala introdusi si urmatorii pentru ca tuturor trebuie sa le fie facuta toaleta chirurgicala a plagilor", a detaliat Oprita.

Un numar de 10 raniti aflati la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) sunt in stare critica, iar 8 sunt in stare grava, a declarat purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Leonard Grecescu. Potrivit acestuia, sase pacienti sunt in stare buna si satisfacatoare.

"La SUUB, au sosit 25 de pacienti, din care un pacient a decedat, 24 au ramas internati. Dintre acestia, 10 in stare critica, 8 stare grava si 6 stare buna/satisfacatoare", a afirmat medicul.

Un numar de 10 raniti de la Spitalul de Chirurgie Plastica si Reparatorie sunt in stare foarte grava, intubati, prognosticul fiind rezervat, a declarat purtatorul de cuvant al unitatii medicale Adrian Stanculea.

"Pericolul pentru cei zece sunt uriase. Decesul pandeste la fiecare pas. (...) Probabil ca pe parcurs vom mai evalua si vom schimba bolnavii. Este o decizia care se va lua si la alte nivele. In functie si de ceea ce vom vorbi si cu colegii nostri. Familiile..au fost deja doua cohorte de vizitatori — una azi noapte, una de dimineata. Sunt niste arsuri severe, vorbim de arsuri in mare majoritate, vorbim de cei din Terapie Intensiva de arsuri aproape sau peste jumatate din suprafata corpului. Mai importanta este componenta pulmonara care se va devoala in zilele urmatoare. Ea nu apare de la inceput. Complicatia pulmonara severa, atunci cand bolnavii se degradeaza extrem de sever nu apare de la venire ci in zilele urmatoare. (...) Cei din terapie intensiva toti sunt intubati", a afirmat medicul.

El a explicat ca arsura este cea mai severa agresiune care agreseaza corpul uman, iar modul de raspuns al pacientilor la aceasta agresiune este total individualizat. (continuare in pagina 2)

...

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medici-in-alerta-in-peste-10-spitale-din-Bucuresti-pentru-salvarea-victimelor-din-Colectiv_21399/

lauff lautf laurf