Imprimare

Comisie de coordonare a activitatii in spitalele cu ranitii din Colectiv, desemnata

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O comisie de coordonare a activitatii in spitalele in care sunt internati ranitii in incendiul din clubul Colectiv va coordona activitatea privind asistenta medicala, in prezent echipa fiind la Spitalul Bgadasar, cu medicii din Franta, a declarat ministrul Sanatatii, NIcolae Banicioiu, conform Mediafax.

"Am desemnat o echipa care sa coordoneze activitatea medicala a spitalelor in care sunt internati raniti. Este o echipa care evalueaza starea pacientilor, necesarul de medicamente sau materiale sanitare sau daca se impune un posibil transfer al unui pacient dintr-un loc in altul. Este nevoie de o coordonare unitara", a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Membrii Comisiei de coordonare sunt: secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Dorel Sandesc, specialist anestezie terapie-intensiva, profesorul Ioan Lascar - seful Clinicii de Chirurgie Plastica si Arsi de la Spitalul Floreasca, profesorul Dan Enescu, managerul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", si dr. Cristian Nitescu, de la Spitalul de Arsi din Capitala.

La ora transmiterii acestei stiri, Comisia de coordonare se afla la Spitalul "Bagdasar Arseni", impreuna cu o echipa de medici francezi care a sosit in Capitala duminica noapte, iar apoi echipa va merge la Spuitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, la Spitalul Elias, la Spitalul de Urgenta Floreasca si la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. In zilele urmatoare, comisia isi va continua vizitele si in celelalte spitale din Capitala.

Conducerea Spitalului Floreasca: Unitatea dispune de stocuri suficiente de medicamente si materiale sanitare

Conducerea Spitalului de Urgenta Floreasca a precizat ca dispune de stocuri suficiente de materiale sanitare, medicamente, dar si de resurse umane pentru a asigura ingrijirea tuturor pacientilor, inclusiv a celor raniti in urma incendiului izbucnit vineri seara la clubul Colectiv, conform Agerpres.

Vineri seara, in clubul bucurestean Colectiv, 30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost ranite, in urma unui incendiu declansat de la artificii aprinse in fata scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye to Gravity. Un numar de 146 de raniti au fost internati in 12 spitale din Capitala, mai mult de jumatate dintre acestia fiind in stare grava sau critica, prognosticul medicilor in cazul acestora fiind foarte rezervat. In prezent, in spitalele din Capitala, mai sunt internati aproximativ 130 de raniti.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Comisie-de-coordonare-a-activitatii-in-spitalele-cu-ranitii-din-Colectiv_-desemnata_21404/

lauff lautf laurf