Imprimare

SSMB da o mana de ajutor ranitilor de la Colectiv

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti isi exprima regretele cu privire la tragedia din data de 30 octombrie 2015, produsa in urma incendiului care a cuprins Clubul Colectiv si care a dus la decesul a peste 20 de tineri si la ranirea altor 170 si transmite sincere condoleante familiilor si apropiatilor victimelor.

Reprezentand peste 5000 de medicinisti, studenti ai UMF Carol Davila, asociatia isi propune sprijinirea cadrelor medicale din spitalele care au preluat ranitii (monitorizare pacienti, toaletare plagi, pansamente etc), a medicilor care se ocupa de preluarea donatorilor si recoltarea sangelui, dar si a firmelor care asigura aprovizionarea unitatilor medicale cu alimente si medicamente (transport, distribuire) prin mobilizarea voluntarilor.

SSMB este una dintre cele mai mari asociatii studentesti din tara si este recunoscuta pentru resursele umane pe care le pune la dispozitia populatiei in vederea asigurarii profilaxiei, calitatii actului medical si asigurarii fondurilor necesare desfasurarii proiectelor ce vizeaza sanatatea publica. Prin urmare, aceasta face un apel catre autoritatile competente, dar si catre reprezentantii spitalelor, in vederea comunicarii situatiei si necesitatilor actuale pentru a putea gestiona si organiza eficient voluntarii; in conditiile in care se impune achizitionarea de medicamente, materiale sanitare, consumabile care sa depaseasca bugetul/capacitatea unitatilor spitalicesti, asociatia se angajeaza sa organizeze activitati de fundraising prin sponsorizari si donatii.

De asemenea, incurajam populatia sa mearga sa doneze sange in cadrul centrelor specializate pe tot parcursul saptamanii pentru a evita supraaglomerarea si suprasolicitarea personalului calificat.

Conditiile care trebuie indeplinite pentru a putea dona se regasesc pe site-ul Centrului de Transfuzie Sangvina

Fiecare dintre noi merita o sansa, dar fiecare dintre noi trebuie sa si dea o sansa celorlalti. NU SUNTEM DIFERITI. DIFERENTA O FACEM NOI!

Iulia Niculae
Tel. 0726745346
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

 

Autor: Aura Fratila

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SSMB-da-o-mana-de-ajutor-ranitilor-de-la-Colectiv_21402/

lauff lautf laurf