Imprimare

Incendiul din COLECTIV. Banicioiu: Medicii si asistentele sunt adevarati eroi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a transmis multumiri tuturor celor care ajuta în aceste momente ranitii, în urma incendiului din clubul Colectiv, iar medicii si asistentii medicali sunt „adevarati eroi”, care realizeaza eforturi supraomenesti.

”Vreau sa va asigur pe toti, pe membrii familiilor celor raniti, pe toti romanii, ca facem tot ce este posibil pentru ca acesti pacienti sa fie tratati in cel profesionist mod in spitalele unde sunt internati. Va asigur ca exista medicamente, pansamente si tot ceea ce trebuie pentru ca pacientii sa fie tratati, iar medicii si asistentele fac eforturi uneori supraomenesti in aceste zile, iar pentru acest lucru au toata pretuirea mea, pentru ca sunt adevarati eroi, ca si cei care au ajuns in primele clipe la locul accidentului”, a explicat acesta printr-un comunicat.

De asemenea, el a tinut sa precizeze ca orice ajutor este binevenit, însa el trebuie gestionat.

“Salut dorinta voastra, a tuturor, de a ne sprijini, si nu vom respinge niciun ajutor. Trebuie insa sa ii ajutam pe semenii nostri fara a ingreuna activitatea medicilor si a spitalelor. Astfel, orice ajutor de la voi este binevenit, dar trebuie sa fie gestionat astfel incat sa ajunga cat mai repede si sa respecte normele de siguranta si controalele de calitate, spre binele semenilor nostri aflati in tratament. Ii rog pe toti cei care vor sa doneze medicamente si consumabile medicale sa contacteze reprezentantii companiei Unifarm, institutie desemnata pentru achizitia, distribuirea corecta si inventarierea potrivit necesitatilor specifice fiecarui spital. Astfel, vom verifica donatiile voastre, termenele de valabilitate si traseul produselor astfel incat sa ajunga cat mai repede unde este nevoie de ele”, a explicat ministrul.

Toate donatiile vor fi facute publice pe site-ul www.unifarm.ro.

Pentru orice fel de donatie, pot fi contactati cei de la Unifarm la telefonul 0742.143.751

Pentru cei care vor sa doneze orice fel de dispozitiv medical sau solutii medicale pentru raniti, chiar daca nu se gasesc in Europa, pot fi contactati reprezentantii Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozivelor Medicale pe adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. si la numarul de telefon 021.316.1079/interior 395 – dr. Adina Parvu, pentru ca acestea sa obtina toate avizele necesare pentru a putea fi utilizate.

Autor: Iulia Vișan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Incendiul-din-COLECTIV.-Banicioiu_-Medicii-si-asistentele-sunt-adevarati-eroi_21412/

lauff lautf laurf