Imprimare

Caravana Imunopedia, pentru depistarea precoce a copiilor cu boli imunologice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pentru ca durata de diagnosticare a copiilor cu imunodeficiente si cu boli autoimune sa se scurteze, de saptamana viitoare incep in tara o serie de evenimente de instruire a medicilor.

„Caravana Imunopedia demareaza cu doua evenimente la Piatra Neamt (6 noiembrie) si Craiova (20 noiembrie). Sunt invitati sa participe la cursuri medici de familie, pediatri, neonatologi, dermatologi, ORL-isti, alergologi. Prin aceste cursuri pentru medici, incercam sa imbunatatim sansa de a trai, precum si pe aceea de a trai fara sechele pentru acesti copii, prin diseminarea de informatii specifice, necesare diagnosticului si tratamentului, precum si prin imbunatatirea retelei medicale, care sa ii aiba in vedere si pe ei si nevoile lor. Va invitam cu drag sa fiti alaturi de noi la evenimentele Imunopedia", spune initiatorul proiectului, sef de lucrari dr. Alexis Cochino, medic primar pediatrie, specialist in alergologie si imunologie clinica, la IOMC "Prof. Dr. Alfred Rusescu" din Bucuresti. 

Structura cursurilor este urmatoarea: teorie pe scurt (5-25 minute/capitol), cazuri reprezentative din viata reala (10-15 minute/capitol), discutii. Tematica cursurilor include deficite ale sistemului imun, artrita idiopatica juvenilă, dermatomiozita juvenilă, lupus eritematos sistemic, sclerodermie, boala Kawasaki, fenomenul Raynaud, febre periodice, notiuni de tratament (antiinflamatoare, imunosupresoare, imunoglobuline, vaccinuri).

Primul eveniment, cel din Piatra Neamt, se desfasoara la Hotel Central si este recompensat cu 5 credite EMC de catre Colegiul Medicilor Neamt. Si restul evenimentelor vor fi creditate. Urmatoarele trei cursuri se vor tine la Craiova (20 noiembrie 2015), Constanta (4 martie 2016), Tg. Mures (18 martie 2016). Locurile de desfasurare vor fi anuntate pe masura ce evenimentele se apropie.

Fiecare eveniment se adreseaza judetelor vecine (cel din Piatra Neamt - Neamt, Bacau, Vrancea, Iasi, Suceava, Botosani, Vaslui; cel din Craiova - Dolj, Olt, Gorj, Caras Severin, Valcea; cel din Constanta - Constanta, Tulcea, Galati, Braila, Ialomita, Calarasi; cel din Tg. Mures - Mures, Covasna, Harghita, Brasov, Sibiu, Alba, Cluj, Bistrita), fara insa sa existe o delimitare stricta – sunt asteptati medici din toata tara.
"Copiii cu imunodeficiente reprezinta un caz la 3-4.000, in timp ce aceia cu boli autoimune un caz la 500-1.000 de copii. Extrem de putini au diagnostic si tratament adecvate", atentioneaza dr. Alexis Cochino.

Detalii despre Caravana Imunopedia gasiti pe pagina www.imunopedia.ro si pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/imunopedia).

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Caravana-Imunopedia_-pentru-depistarea-precoce-a-copiilor-cu-boli-imunologice_21411/

lauff lautf laurf