Imprimare

MS: 322 de paturi pot fi adaptate tratarii arsurilor grave. Ranitii sunt tratati corespunzator

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii precizeaza ca, in spitalele din Capitala, sunt 322 de paturi de chirurgie plastica ce pot fi adaptate pentru pacientii cu arsuri grave si toti ranitii din incendiul din Colectiv sunt tratati in conditii de maxima securitate.

Precizarile sunt facute, dupa ce un medic britanic aflat la Bucuresti a cerut autoritatilor din Marea Britanie ajutor pentru Romania, in conditiile in care in spitalele din Bucuresti s-ar afla doar 25 de paturi pentru pacientii cu arsuri grave, conform Mediafax.

Ministerul Sanatatii informeaza ca, in prezent, in unitatile sanitare din Bucuresti exista un numar de 322 de paturi de chirurgie plastica care pot fi adaptate pentru pacientul cu arsura grava , ceea ce s-a si intamplat, astfel ca, toti ranitii au foat tratati in conditii de maxima securitate.

Din cele 322 de paturi de chirurgie plastica, 51 sunt destinate tratarii pacientilor cu arsuri grave, potrivit MS.
In spitalele din Capitala sunt internate in continuare 130 de persoane ranite in urma incendiului din clubul Colectiv, dintre care 83 sunt in stare critica si grava, potrivit ultimei situatii transmise, joi, de Ministerul Sanatatii.

Medicul britanic Sarah Pape a fost la Spitalul Bagdasar-Arseni in calitate de consultant de specialitate pentru arsuri grave. Ea a adus un aparat foarte performant care poate determina adancimea arsurii, indicand totodata daca se impune efectuarea grefei sau nu, a declarat purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, medicul Florin Bica. Potrivit lui Bica, medicul britanic a lucrat numai in Spitalul Bagdasar Arseni.

Medicul Sarah Pape, specialist in tratarea arsurilor, care s-a deplasat in Romania pentru ajutarea victimelor incendiului din Clubul Colectiv, a discutat cu deputata conservatoare Anne-Marie Trevelyan, semnalandu-i ca in spitalele din Bucuresti sunt doar 25 de paturi pentru pacientii cu arsuri grave.

Deputata i-a solicitat premierului Marii Britanii, David Cameron, asistenta pentru persoanele ranite in incendiul din Clubul Colectiv, seful Executivului de la Londra raspunzand ca va analiza modalitati pentru oferirea de asistenta Romaniei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS_-322-de-paturi-pot-fi-adaptate-tratarii-arsurilor-grave.-Ranitii-sunt-tratati-corespunzator_21421/

lauff lautf laurf