Imprimare

Managerul de la Floreasca a demisionat in octombrie, dar a ramas sa trateze ranitii din incendiu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Managerul Spitalului Floreasca, Radu Macovei, si-a dat demisia la inceputul lunii octombrie, din motive personale, dar dupa incendiul din clubul Colectiv a ramas in unitatea sanitara sa trateze ranitii, scrie Mediafax.

"Mi-am dat demisia, la inceputul lunii octombrie, din functia de manager al Spitalului Floreasca, nu are nicio legatura cu accidentul de acum. Nu are cum sa aiba vreo legatura cu accidentul de acum, dovada fiind faptul ca mi-am dat demisia cu mult timp inainte de incendiul din clubul Colectiv", a precizat profesor dr. Radu Macovei.

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii in Guvernul demisionar, a declarat, pentru Mediafax ca profesorul Radu Macovei si-a inaintat demisia in octombrie, fara nicio legatura cu cazul clubul Colectiv, dar l-a rugat sa mai ramana pe durata internarii in Spitalul de Urgenta Floreasca a pacientilor raniti in incendiu.

Ministrul a mai spus ca, in prezent, in Spitalul Floreasca sunt doi pacienti in stare grava, prognosticul evolutiei starii acestora fiind rezervat.

In urma incendiului care a avut loc, in 30 octombrie, in clubul Colectiv, 32 de persoane si-au pierdut viata si alte aproape 200 au fost ranite. In spitalele din Capitala sunt internate 130 de persoane ranite in urma incendiului din clubul Colectiv, dintre care 83 sunt in stare critica si grava, potrivit ultimei situatii transmise, joi, de Ministerul Sanatatii.

Conform datelor centralizate la Ministerul Sanatatii, dintre cei 130 de raniti in urma incendiului, la Spitalul de Arsi sunt internati 25, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 21, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" - 7, la Spitalul "Sfantul Ioan" - 7, la Spitalul Elias - 14, la Spitalul Militar Central - 12, la Spitalul "Sfantul Pantelimon" - 4, la Spitalul de Urgenta Floreasca - 14, la Spitalul Universitar - 18, la Spitalul "Dimitrie Gerota" - 2 si la Spitalul "Agrippa Ionescu" - 6 pacienti.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Managerul-de-la-Floreasca-a-demisionat-in-octombrie_-dar-a-ramas-sa-trateze-ranitii-din-incendiu_21420/

lauff lautf laurf