Imprimare

Medicament imuno-oncologic premiat

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicamentul (nivolumab) a primit de curand Premiul Galien Prix USA 2015 pentru "Cel mai bun Produs Biotehnologic."

Distinctia recunoaste inovatia aplicata de compania producatoare in descoperirea si dezvoltarea inhibitorului PD-1 (nivolumab), pentru tratamentul melanomului avansat si a cancerului pulmonar scuamos altul decat cel cu celule mici.

Este al doilea premiu Prix Galien USA acordat portofoliului imuno-oncologic ce apartine aceluiasi producator. In 2012, aceeasi dinstinctie era acordata medicamentului ipilimumab.

Acest premiu este acordat de catre o comisie stiintifica de elita ce include laureati ai premiului Nobel si recunoaste rezultate remarcabile obtinute pentru dezvoltarea unor terapii inovative pentru imbunatatirea vietii oamenilor.

In 2012, premiul a fost acordat medicamentului pilimumab in urma aprobarii initiale a acestuia pentru melanom nerezecabil sau avansat. Fiind un deschizator de drum in imuno-oncologie, producatorul continua sa cerceteze potentialul acestei stiinte de avangarda pentru a creste rata de supravietuire in cazul unora dintre cele mai dificil de tratat tipuri de cancer.

“Suntem onorati de faptul ca prin acest premiu este recunoscuta contributia stiintifica a companiei noastre la acest moment istoric in cercetarea oncologica, acum cand imuno-oncologia schimba asteptarile in tratarea cancerului”, spune Francis Cuss, MB BChir, FRCP, Vicepresedinte Executiv si Director stiintific, compania BMS.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicament-imuno-oncologic-premiat_21425/

lauff lautf laurf