Imprimare

(P) Ce saltea sa alegi in functie de pozitia de dormit pentru a evita durerile de spate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conform unui studiu efectuat in Statele Unite, pe un esantion de 2000 de persoane, s-a dovedit ca cea mai comuna pozitie de dormit este pe o parte (57%), a doua in clasament este pozitia de dormit pe spate (17%) si pozitia de dormit pe burta ocupa locul 3 (11%).

Specialistii de la Salterra afirma ca nu exista o pozitie de dormit ideala pentru toata lumea. Dar in anumite cazuri, dormitul in aceeasi pozitie defectuoasa noapte de noapte poate duce la dureri de spate, iar aceste dureri sunt amplificate daca folosim o saltea de slaba calitate.

Ba mai mult, daca salteaua este deformata sau fara straturi suficiente de confort, care pune presiune asupra zonei soldurilor si umerilor si care nu ofera combinatia optima intre fermitate si confort, poate fi cauza principala a durerilor de spate.

Pentru a alege salteaua potrivita trebuie sa tinem cont de lucruri mult mai importante decat pretul si anume:

  1. Pozitia de dormit preferata
  2. Diagnosticul medical
  3. Nivelul de fermitate al saltelei

1. Pozitia de dormit preferata

Dormitul pe o parte
Daca obisnuiesti sa dormi pe o parte, probabil te confrunti cu amorteli si intepaturi in maini si picioare. Aceste lucruri se intampla deoarece pozitia ta de somn creste presiunea pe umeri si solduri.
Presiunea pe care o simti in umeri sau in solduri blocheaza circulatia sangelui si este consecinta faptului ca straturile de confort care imbraca nucleul saltelei sunt insuficiente.

Dormitul pe spate
Atunci cand dormi pe spate, greutatea se distribuie uniform pe o suprafata mai mare. Daca te trezesti amortit sau cu dureri de spate insemna ca nivelul de deformare al saltelei este redus.

Dormitul pe burta
Arcuirea nenaturala a spatelui poate provoca probleme ale coloanei. Este important ca suprafata de dormit sa se muleze cat mai bine pe forma corpului si sa ii distribuie uniform greutatea.

Daca preferi aceasta pozitie de dormit specialistii iti recomanda saltelele cu nucleu de sustinere din spuma sau arc continuu cu straturi generoase de confort realizate din spume elastice de diferite densitati combinate cu memory gel sau spuma vascoelastica.

2. Afectiunile spatelui

Boala degenerativa a discului intervertebral
Pacientilor diagnosticati cu aceasta problema medicala li se recomanda o saltea cu arc continuu si strat suficient de confort realizat din spume de diverse densitati, sau saltelele din spuma.


Stenoza spinala
Persoanele care au primit acest diagnostic se simt in general mai bine daca dorm in pozitia fetala, care ajuta la scaderea presiunii asupra nervului. O somiera cu mecanism care permite mentinerea capului si a genunchilor in pozitii ridicate poate ajuta la diminuarea presiunii. Folosirea unei saltele din spuma de mare densitate sau latex, foarte elastice, care ia usor forma somierei ofera un plus de confort si sustinere a corpului.

Bursita de sold
Bursita este o afectiune in general dureroasa, iar pentru a nu se pune presiune pe soldul afectat, pacientilor care se confrunta cu acest diagnostic li se recomanda o saltea nu prea ferma, cu mai multe straturi de confort, care sa nu puna presiune asupra zonei inflamate.

Hernia de disc
Pentru persoanele care sufera de hernie sunt recomandate saltelele ferme cu arc continuu, matlasate cu strat de spuma vascoelastica. Pacientii cu hernie de disc pot alege si o saltea din spuma dar care sa contina si un strat de spuma vascoelastica.
Aceste persoane sunt sfatuite sa aleaga o saltea mediu-ferma, dar alegerea trebuie sa se bazeze in primul rand pe testarea saltelei.

3. Fermitatea saltelei in functi de inaltime si greutate

In ghidul “7 pasi pentru alegerea saltelei” Specialistii multibrand in cultura somnului de la Salterra, ne explica cum putem afla ce nivel de fermitate trebuie sa aiba salteaua perfecta.

Spre exemplu, persoanelor care au pana in 50 de kg si mai putin de 1,80 inaltime li se recomanda o saltea cu fermitate medie, iar persoanelor care cantaresc intre 70 si 80 de kg si au o inaltime de pana la 1.80 li se recomanda o saltea ferma.

Pentru a afla exact nivelul de fermitate potrivit inaltimii si greutatii tale poti descarca gratuit ghidul “7 pasi pentru alegerea saltelei”, iar pentru a te putea bucura de consiliere gratuita si pentru a gasi salteaua perfecta care sa-ti aduca un somn usor si sanatos, poti rezerva o ora doar pentru tine in unul din Showroom-urile Salterra din Bucuresti si Brasov.

In Showroom-urile Salterra vei gasi o gama variata de saltele, micro saltele, somiere, perne, pilote si lenjerii de pat, din colectii de lux dar si economice, potrivite pentru orice buget.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_P_-Ce-saltea-sa-alegi-in-functie-de-pozitia-de-dormit-pentru-a-evita-durerile-de-spate_21432/

lauff lautf laurf