Imprimare

Patriciu Achimas-Cadariu, ministrul propus la Sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Nominalizarea pentru Ministerul Sanatatii trimisa Parlamentului de catre prim-ministrul desemnat Dacian Ciolos este conferentiarul universitar doctor Patriciu Achimas-Cadariu, in prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca, informeaza un comunicat de presa al Guvernului.

Premierul desemnat Dacian Ciolos a retras, duminica seara, propunerea anuntata initial pentru MinisterulSanatatii, Andrei Baciu.

In cadrul unei conferinte de presa premierul a declarat ca a urmarit sa aleaga in echipa guvernamentala oameni "profesionisti, integri, deschisi spre dialog", precizand ca luni si marti va merge cu acestia in fata Parlamentului pentru a obtine votul de investitura.

Cine este Achimas-Cadariu Patriciu?

Sef lucrari Dr. Patriciu Achimas-Cadariu, medic primar, supraspecializare ginecologie oncologica si chirurgie oncologica, master in advanced oncology (Universitatea Ulm, Germania), doctor in stiinte medicale are o bogata activitate profesionala, didactica si de cercetare - conform site-ului Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca.

Activitatea didactica universitara si postuniveristara, cu studenti, medici rezidenti, subspecialisti si doctoranzi, este reprezentata de cursuri, stagii, prezentari de caz clinic, conducere de lucrari de licenta.

Activitatea de cercetare se axeaza, in mare parte, pe chirurgia cancerului ovarian, factori de evolutie si prognostic in cancerul ovarian, evaluarea calitatii vietii in oncologie, cancerul in sarcina, conservarea fertilitatii la pacientele oncologice, tumori rare.

Aceasta activitate este reprezentata de publicarea de materiale didactice (carti de specialitate) pentru studenti, rezidenti si doctoranzi, de cursuri postuniversitare, de elaborarea unui insemnat numar de articole in reviste de specialitate nationale si internationale (articole indexate Thomson Reuters Web of Knowledge sau BDI) si de participarea in proiecte sau granturi nationale si internationale.

Potrivit CV-ului sau, medicul este membru al Colegiului Regal al Obstetricienilor din Marea Britanie.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Patriciu-Achimas-Cadariu_-ministrul-propus-la-Sanatate_21430/

lauff lautf laurf