Imprimare

Conf. univ. Achim Patriciu Cadariu - aviz favorabil pentru Ministerul Sanatatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Dr. Achim Patriciu Cadariu, propus pentru Ministerul Sanatatii a fost audiat ieri in comisiile de specialitate ale Legislativului si a primit aviz favorabil - informeaza Agerpres.

Medicul Andrei Patriciu Achimas Cadariu a aratat ca pacientul a ramas in centrul preocuparilor sale. "Mi-am desfasurat activitatea intr-un sistem de sanatate, nu intr-un mod abstract", a declarat acesta, la audieri.

In opinia sa, este necesar a fi dezvoltat un program de educatie pentru sanatate si profilaxie. Referindu-se la legea Sanatatii, el a afirmat ca trei paliere sunt foarte importante: medicina scolara, cea comunitara si malpraxisul. "Este nevoie de timp. In acest moment ma abtin de a da un termen, nu poate fi mai repede de a doua jumatate a anului viitor", a spus acesta.

Precizam ca Dr. Patriciu Achimas-Cadariu este medic primar, supraspecializare ginecologie oncologica si chirurgie oncologica, master in advanced oncology (Universitatea Ulm, Germania), doctor in stiinte medicale are o bogata activitate profesionala, didactica si de cercetare - conform site-ului Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca.

Activitatea didactica universitara si postuniveristara, cu studenti, medici rezidenti, subspecialisti si doctoranzi, este reprezentata de cursuri, stagii, prezentari de caz clinic, conducere de lucrari de licenta.

Activitatea de cercetare se axeaza, in mare parte, pe chirurgia cancerului ovarian, factori de evolutie si prognostic in cancerul ovarian, evaluarea calitatii vietii in oncologie, cancerul in sarcina, conservarea fertilitatii la pacientele oncologice, tumori rare.

Aceasta activitate este reprezentata de publicarea de materiale didactice (carti de specialitate) pentru studenti, rezidenti si doctoranzi, de cursuri postuniversitare, de elaborarea unui insemnat numar de articole in reviste de specialitate nationale si internationale (articole indexate Thomson Reuters Web of Knowledge sau BDI) si de participarea in proiecte sau granturi nationale si internationale.

Potrivit CV-ului sau, medicul este membru al Colegiului Regal al Obstetricienilor din Marea Britanie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conf.-univ.-Achim-Patriciu-Cadariu---aviz-favorabil-pentru-Ministerul-Sanatatii_21434/

lauff lautf laurf