Imprimare

Grefa totala de fata - cea mai completa de pana acum

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O echipa de la centrul medical american NYU Langone a realizat o grefa totala de fata, piele cu pilozitate, urechi si canale auditive pe un fost pompier voluntar care a suferit arsuri grave in 2001 - informeaza Agerpres.

Peste 150 de persoane au fost mobilizate mai mult de un an pentru pregatirea interventiei care a durat 36 de ore, realizata la sfarsitul lunii august si prezentata ca cea mai completa grefa de fata de pana acum, arata NYU Langone, centru de cercetari medicale newyorkez.

Patrick Hardison, astazi in varsta de 41 de ani, a fost ars pe fata, gat si spate in cursul unei interventii la o cladire in flacari din Mississippi (sud), in septembrie 2001. El si-a pierdut atunci urechile, buzele, cea mai mare parte a nasului, parul si pleoapele. O fotografie a sa, realizata la trei luni de la interventia chirurgicala din luna august, arata un chip fara cicactrici vizibile, doar ochii si pleoapele avand un aspect tumefiat.

Prima grefa partiala de fata a fost realizata in noiembrie 2005 in Franta de echipa profesorului Bernard Devauchelle la centrul spitalicesc din Amiens (nord). A fost o grefa partiala (nas, buze, barbie) de care a beneficiat Isabelle Dinoire (38 de ani), desfigurata de cainele ei.

Prima grefa totala de fata, cu pleoape si sistemul lacrimal complet, a fost efectuata in iunie 2010 in Franta, la spitalul Henri Mondor din Creteil (sud-est de Paris), de catre profesorul Laurent Lantieri.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Grefa-totala-de-fata---cea-mai-completa-de-pana-acum_21433/

lauff lautf laurf