Imprimare

Manevre chirurgicale exersate de studentii medicinisti intr-un centru de simulare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un numar de 169 de studenti de la UMF "Carol Davila" au putut exersa, timp de trei saptamani, examenul ecografic si au participat la nasteri spontane si prin operatie cezariana, operatii ginecologice, laparoscopii, histeroscopii si colposcopii in cadrul unui proiect POSDRU - informeaza Agerpres.

Proiectul s-a desfasurat la Spitalul 'Sf. Ioan', Maternitatea Bucur din Bucuresti, sub coordonarea managerului de proiect — conf. univ. Liana Ples.

"La centrul de simulare s-au practicat manevre specific chirurgicale, precum efectuarea de noduri si suturi, simulare laparoscopica, nastere spontana, dar si lucrul in echipa in cadrul scenariilor pentru cazuri obstetricale. In cadrul proiectului nostru au fost premiati 16 studenti, cu suma de 2.000 lei fiecare, proiectul avand o valoare totala de 1.574.050 lei. Am dobandit cu aceasta ocazie experienta pentru dezvoltarea si organizarea de proiecte din care sa beneficieze personalul medical si studentii, ceea ce ne va incuraja ca pe viitor sa accesam programe similare", a declarat Liana Ples.

De altfel, in cadrul proiectului toti studentii au fost atrasi de posibilitatea de a lucra intr-un centru de simulare, acesta fiind primul program care a permis acest lucru.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Manevre-chirurgicale-exersate-de-studentii-medicinisti-intr-un-centru-de-simulare_21439/

lauff lautf laurf