Imprimare

Centru de cercetare in bolile neurologice la copii, inaugurat la Sibiu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cel mai important centru de cercetare si telemedicina in bolile neurologice la copii din Romania a fost inaugurat, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde s-au investit 10 milioane de euro in aparatura cea mai performanta - informeaza Agerpres.

"Acest proiect a putut fi realizat doar cu sprijinul remarcabil si consistent al Primariei Sibiu si personal al domnului presedinte Iohannis, in perioada cand era primar", a declarat, la inaugurare, prof. dr. Mihai Neamtu, coordonatorul proiectului.

El a explicat ca a durat trei ani pana cand a fost construit si dotat Centrul de Cercetare si Telemedicina in Bolile Neurologice la copii.

Centrul are cinci compartimente — unul de neuroradiologie, altul de genetica, boli metabolice si cercetare a patologiei pediatrice coexistente sau induse de bolile neurologice, un compartiment clinic de neurologie pediatrica, unul de cercetare in neurofiziologie si polisomnografie si un altul de telemedicina si educatie medicala.

In acest centru pot fi tratati copii, dar se pot si studia bolile lor neurologice si chiar se poate face cercetare, pentru a depista noi medicamente.

Deocamdata, principala problema a centrului de la Sibiu este ca are doar 75% din cadrele medicale de care ar fi nevoie. Pana la finalul anului se vor angaja 15 cadre medicale, iar alte 15 in viitor.

In Spitalul de Pediatrie din Sibiu sunt tratati copii din judet si judetele limitrofe, Alba, Hunedoara si Valcea.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Centru-de-cercetare-in-bolile-neurologice-la-copii_-inaugurat-la-Sibiu_21446/

lauff lautf laurf