Imprimare

Reforma imposibila in Sanatate cu doar 4,2% din PIB

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Alianta Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical priveste "cu neincredere" alocarea a 4,2% din PIB Sanatatii, fata de 4% cat este in prezent, si considera ca in aceste conditii este "imposibila" realizarea unei reforme "profunde", care sa duca la solutionarea problemelor pe termen lung atat in ceea ce priveste veniturile personalului medical, reducerea migratiei acestuia, cat si la oferirea unui serviciu medical responsabil si de calitate, conform Agerpres.

"In aceste conditii, dorim sa va informam ca, printre revendicarile noastre, s-a numarat finantarea sistemului cu 6% din PIB, nivel pe care il consideram necesar pentru a remedia deficientele existente dupa o lunga perioada de subfinantare. Alianta Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical saluta faptul ca printre obiectivele din programul dumneavoastra de guvernare, la capitolul Sanatate, ati notat redefinirea statutului personalului medical in societate prin salarizare, traseu de cariera, criterii de evaluare a performantei si integritate, avand ca finalitate cresterea calitatii actului medical, dar si reducerea migratiei in strainatate si acoperirea deficitului de personal din unitatile sanitare, in special din mediul rural, precum si elaborarea unui program multianual de investitii in sanatate, in vederea asigurarii actului medical la standarde convergente spre cele din UE. in acest context, solicitam o finantare corespunzatoare a sistemului, astfel incat sa va puteti atinge obiectivele mentionate, pe care noi le sustinem", afirma Alianta Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical.

Organizatia afirma totodata ca este un partener de dialog dispus la o colaborare "constanta" si pe termen lung pentru reformarea "profunda" a sistemului medical din Romania, deziderat care a stat la baza formarii acestei structuri. "Expertiza noastra, ca medici care activeaza in spitale din toata tara, va sta la dispozitie pentru atingerea acestui scop", au declarat reprezentantii AMMSM.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Reforma-_imposibila_-in-Sanatate-cu-doar-4_2_-din-PIB_21463/

lauff lautf laurf