Imprimare

Prelevare multi-organ si multi-tesut realizata la Spitalul Militar Central

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "dr. Carol Davila" au realizat prima prelevare multi-organ si multi-tesut din istoria institutiei, de la un pacient declarat in moarte cerebrala, relateaza Agerpres.

Conform protocoalelor Agentiei Nationale de Transplant, la prelevarea multi-organ si multi-tesut au participat echipele medicale specializate de la Institutul Clinic Fundeni, pentru recoltarea organelor interne (rinichi si ficat), iar pentru recoltarea de tesut osos, tendinos si cartilagii medicii SUUMC au intrat, in echipe mixte, cu cei din Spitalul Clinic Colentina. Recoltarea de cornee si de piele a fost realizata de echipe proprii ale SUUMC, specialisti din Sectia Clinica de Oftalmologie si Sectia Chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva. O parte din tesuturile recoltate au fost trimise, spre conservare si, ulterior, utilizare, catre bancile acreditate de catre Agentia Nationala de Transplant.

"Infrastructura umana, tehnica si de suport logistic de care dispune SUUMC i-a permis sa obtina, in februarie 2014, acreditarea Ministerului Sanatatii, prin intermediul Agentiei Nationale de Transplant, pentru a desfasura activitati de prelevare si transplant tesut osos, tendinos si cartilagii si pentru activitatea de prelevare organe, tesuturi si celule, umane, in scop terapeutic, fiind singura institutie medicala din reteaua Ministerului Apararii Nationale care poate desfasura astfel de proceduri".

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prelevare-multi-organ-si-multi-tesut-realizata-la-Spitalul-Militar-Central_21467/

lauff lautf laurf