Imprimare

Producatorul de medicamente, obligat sa retraga pastilele din farmacii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Gigantul producator de medicamente Reckit Benckiser a fost obligat, de o instanta din Australia, sa retraga de la vanzare cateva dintre medicamentele Nurofen, dupa ce s-a descoperit ca ii pacaleste pe clienti.

Compania a recunoscut ca vinde produse identice, dar impachetate diferit, sub ideea ca fiecare trateaza cate o durere anume, avand preturi duble fata de pastilele clasice pentru dureri, conform site-ului Stirileprotv.ro

"Am stiut de ani de zile ca toate sunt la fel. Am sfatuit clientii nostri sa cumpere analgezicele clasice, care sunt mai ieftine", a declarat un farmacist din Sydney pentru Reuters.

Conform deciziei instantei, compania RB a indus in eroare clientii cu pastilele Nurofen pentru dureri de spate, dureri de menstruatie si migrene, si are la dispozitie 3 luni sa retraga produsele de la vanzare. Toate contin acelasi ingredient activ, si anume 342 de miligrabe pe ibuprofen lizinat, sustin magistratii.

 

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Producatorul-de-medicamente_-obligat-sa-retraga-pastilele-din-farmacii_21472/

lauff lautf laurf