Imprimare

Interzicerea publicitatii la medicamentele cu prescriptie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Colegiul Farmacistilor din Romania apreciaza noile reglementari privind interzicerea publicitatii la medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala si sustine ca publicitatea la medicamente, in esenta ei, urmareste doar scopuri comerciale - conform Agerpres.

Colegiul Farmacistilor arata, intr-un comunicat transmis marti AGERPRES, ca legea este in interesul exclusiv al pacientilor, pentru o utilizare judicioasa a medicamentelor si a resurselor din sistemul de sanatate, pentru cresterea calitatii serviciilor profesionale ale medicului si farmacistului, concurenta urmand sa fie bazata, in principal, pe criterii profesionale si nu pe criterii comerciale.

''Colegiul Farmacistilor din Romania (...) apreciaza ca fiind mai mult decat bine-venite noile reglementari privind interzicerea publicitatii la medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala, dar si, la fel de important, interzicerea publicitatii facute in beneficiul furnizorilor de servicii farmaceutice. Acestea clarifica faptul ca publicitatea directa sau mascata la medicamentele cu prescriptie este cu desavarsire interzisa, iar cea a furnizorilor de medicamente este restrictionata semnificativ'', precizeaza sursa citata.

In context, reprezentantii Colegiului Farmacistilor afirma ca, in ultimii ani, populatia a fost supusa unei presiuni permanente in directia automedicatiei si promovarii agresive a aspectelor comerciale legate de medicament.

''Avem aici in vedere, in special, importanta pretului in detrimentul informarii corecte cu privire la aspecte esentiale legate de medicament si efectele sale. (...) Cu alte cuvinte, incurajam pacientii si orice persoana care are o problema medicala sa mearga in primul rand la medicul sau, sa se consulte cu farmacistul cu privire la efectele medicamentelor prescrise si a eventualelor posibile efecte adverse ori contraindicatii si nu sa se bazeze pe informatii si prezentari care au un rol strict comercial'', adauga sursa citata.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Interzicerea-publicitatii-la-medicamentele-cu-prescriptie_21475/

lauff lautf laurf