Imprimare

Starea de sanatate supravegheata cu ajutorul unui tatuaj electronic

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O firma americana lucreaza in prezent la realizarea unui tatuaj temporar conectat, apt sa masoare indici de sanatate si sa trimita datele unor medici, informeaza Agerpres, care citeaza sante.lefigaro.fr.

Ideea este surprinzatoare, insa tatuajul ar putea aparea in curand pe piata. Chaotic Moon, un start-upamerican cu sediul in Austin (Texas), pune la punct un tatuaj conectat, care ar putea fi utilizat intr-un cadru medical.

Firma, specializata in tehnologii informatice, a dezvoltat un tus bun conducator electric, capabil sa asigure legatura intre elemente electronice cum ar fi un microprocesor si captatori biometrici.

Fixat direct pe piele, acest Tech Tat (de la Technologic Tatoo, tatuaj tehnologic) ar putea strange, inregistra, trimite si primi date. Astfel ar putea supraveghea activitatea corpului uman, masurand ritmul cardiac, tensiunea arteriala, temperatura, nivelul de stres sau procentul de hidratare. Sincronizat cu un smartphone, tatuajul ar transmite informatiile in timp real personalului medical, prin intermediul unei aplicatii specifice.

Tatuajul ar putea astfel sa depisteze ceva ce nu este in regula, sa faca legatura cu personalul medical, dar si sa tina sub observatie starea de sanatate a pacientilor cu boli cronice. in cazul unei probleme, medicul avertizat ar putea actiona in consecinta. Potrivit Chaotic Moon, tatuajul poate fi scos inainte de dus si apoi utilizat din nou.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Starea-de-sanatate-supravegheata-cu-ajutorul-unui-tatuaj-electronic_21484/

lauff lautf laurf