Imprimare

(P) Cum ne influenteaza pernele calitatea somnului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ca sa ne putem bucura de o calitate optima a somnului, trebuie sa cunoastem si sa alegem cele mai bune si mai potrivite accesorii pentru pat.

Fiecare persoana este diferita si are nevoi si stiluri diferite chiar si cand vine vorba de modul de dormit. O perna potrivita trebuie sa ne sustina capul si gatul fara sa aplice presiune si sa se adapteze corpului nostru, indiferent de pozitia de dormit.

Umplutura pernelor este si ea foarte importanta pentru confortul si sanatatea noastra. Datorita varietatii mari de pe piata, nu este intotdeauna usor sa gasim perna ideala. Iata care sunt caracteristicile celor mai importante materiale din care sunt confectionate pernele si cum pot acestea sa ne influenteze calitatea somnului:

Pernele din puf si pana de gasca

Puful de gasca este materialul natural cel mai nobil si ofera rezilienta, elasticitate si volum pernelor. Aceste modele de perne sunt ideale pentru cei care prefera sa doarma pe spate sau pe o parte, in timp ce persoanele care dorm pe burta au nevoie de mai putina sustinere, pentru acestia fiind potrivite pernele plate.

Pernele din lana

Lana are fermitate medie, iar perna din lana poate fi o optiune atat pentru cei care dorm pe perne tari, cat si pentru cei ce prefera o perna mai moale. Aceasta umplutura este recomandata in special celor care transpira in mod excesiv deoarece lana are capacitatea de a absorbi umiditatea, iar fibrele de lana au un mecanism de autoaparare care impinge umezeala catre varfurile acestora, de unde se evapora.

Pernele din bambus

Bambusul are proprietati antimicrobiene, deoarece pentru culturile de bambus nu sunt utilizate pesticide si ingrasaminte. Procesarea este eco-friendly si se bazeaza doar pe abur si fierbere, de aceea pernele din fibra de bambus sunt ideale pentru persoanele care sufera de alergii si astm. Bambusul contine pectina din miere care este foarte sanatoasa pentru piele si este folosita cu succes si in industria farmaceutica.

Pernele din spuma cu memorie

Aceste perne sunt solutia ideala pentru persoanele care dorm pe spate sau pe lateral.
Daca te numeri printre persoanele care prefera sa doarma pe o parte, specialistii de la Salterra recomanda sa iti asezi capul pe partea mai ridicata. Daca iti place sa dormi pe spate, aseaza capul pe partea mai joasa ca sa fii la acelasi nivel cu restul corpului, astfel umerii se vor relaxa si te vei putea bucura de un somn odihnitor.

Pernele din Nanofibra

Nanofibra este singura fibra sintetica ale carei calitati se apropie foarte mult de cele ale pufului de gasca din punct de vedere al proprietatilor de izolare, moliciune si durabilitate in utilizare. Perna din nanofibra este special creata pentru persoanele alergice la puful natural, dar care isi doresc o perna la fel de moale ca si perna din puf de gasca.

Daca te-ai regasit in descrieri si ai descoperit ca perna pe care o folosesti nu este una tocmai potrivita pentru stilul tau de somn, sau daca au trecut mai mult de 2 ani de cand ai achizitionat perna folosita in acest moment, acum dispui de toate informatiile necesare pentru a alege perna ideala pentru tine.

Specialistii ne recomanda sa schimbam pernele la cel putin 2 ani, altfel riscam sa avem probleme cu acneea si alergiile. Pentru persoanele cu o sensibilitate crescuta, se recomanda chiar schimbarea pernei o data la 6 luni de la inceperea utilizarii deoarece in pernele vechi se pot acumula acarieni si celule moarte ale pielii care pot intensifica simptomele astmului si ale alergiilor.

Daca esti din Bucuresti sau din Brasov poti chiar sa mergi la un showroom Salterra si sa incerci pe pielea ta modelele preferate, iar specialistii in cultura somnului de la Salterra te vor consilia si te vor ajuta sa alegi perna potrivita.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_P_-Cum-ne-influenteaza-pernele-calitatea-somnului_21491/

lauff lautf laurf