Imprimare

(P) Bolnavii care se pot recupera de acasa au nevoie de atentia ta!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sistemele de supraveghere video sunt o metoda din ce in ce mai populara de monitorizare a membrilor familiei care au nevoie de atentie constanta. Mai mult decat atat, un sistem cu camere video protejeaza locuinta de potentiale infractiuni si membrii familiei de abuzul ingrijitorilor.

Sistemele de supraveghere moderne, inclusiv cele wireless, sunt tot mai des intalnite in special casele proaspetilor parinti care isi lasa copiii cu bone sau in situatia persoanelor cu rude bolnave. Este foarte important ca in astfel de situatii delicate, bonele sau ingrijitorii sa fie monitorizati in permanenta.

Tipuri de sisteme de supraveghere care iti permit sa monitorizezi rudele bolnave de la distanta

Ideea de acum zeci de ani care promova sistemele de supraveghere video doar pentru companii mari si sedii ale firmelor este de domeniul trecutului. Cu ajutorul tehnologiei si dezvoltarii sistemelor wireless, toata bataia de cap cu metri de cabluri si instalare migaloasa nu mai reprezinta o piedica in instalarea sistemelor de supraveghere in locuinte.

Sistemele de supraveghere video pentru locuinte cresc considerabil in popularitate datorita simplitatii de utilizare si a preturilor accesibile pentru orice buget. Aceste sisteme sunt disponibile pe site-uri de specialitate precum www.skut.ro intr-o varietate larga de unde cei interesati pot alege cele mai potrivite modele in functie de modul in care doresc sa utilizeze camera video.

Spre exemplu, cei care doresc sa monitorizeze persoanele singure sau chiar bolnave ramase acasa pot monta in casa o camera IP care se conecteaza la dispozitivul mobil si astfel pot vedea ce se intampla in permanenta cu cei dragi.

Camerele de aici pot fi conectate prin intermediul unui NVR (Network Video Recorder) la reteaua internet iar ulterior acestea pot fi accesate de la distanta de pe orice sistem desktop, laptop, smartphone sau tableta, singura cerinta este aceea ca respectivul device sa fie conectat la randul lui la internet.

(P) Bolnavii care se pot recupera de acasa au nevoie de atentia ta! In functie de marimea locuintei si de modul in care aceasta este amenajata, se poate opta pentru un sistem complet de camere care se conecteaza la o sursa centrala pentru o supraveghere pe toata suprafata interiorului sau chiar si a exteriorului.

Exista si modele speciale de camere video cu sistem infrarosu incorporat pentru supraveghere pe timp de noapte sau tip dome pentru a surprinde imagini din intreaga incapere.

De ce este recomandata supravegherea video pentru membrii familiei care sufera de afectiuni grave

Pe langa avantajele evidente de supraveghere impotriva spargerilor si pierderii de bunuri, sistemele video sunt din ce in ce mai des folosite de catre persoanele care doresc sa ii supravegheze pe cei dragi care trec prin momente dificile ale vietii. Poate fi vorba despre un membru al familiei care se recupereaza dupa o operatie sau de o persoana cu probleme psihice, important este ca acestia sa poata fi independenti si sa aiba parte de un mediu favorabil celui mai bun parcurs posibil in recuperare.

Un sistem instalat in locuinta unei persoane bolnave permite in primul rand acesteia sa isi desfasoare viata in mod normal fara nici un fel de riscuri atat timp cat familia poate supraveghea tot ceea ce se intampla de la distanta cu ajutorul dispozitivelor mobile. Tehnologia si aplicatiile moderne permit transmiterea de mesaje in cazul in care bolnavul se prabuseste brusc, pentru ca acesta sa primeasca ajutor in cel mai scurt timp.

Membrii familiei care nu pot renunta la serviciu pentru a-i ingriji pe cei dragi sunt fortati sa ii lase in ingrijirea unor persoane al caror profesionalism nu poate fi intotdeauna demonstrat la o prima vedere. Cu ajutorul sistemelor de supraveghere parintii pot supraveghea constant daca asistentele isi fac datoria cum trebuie si daca cei dragi sunt ingrijiti corespunzator. Exista multe cazuri socante in care bolnavii au fost bruscati sau tratati prost de catre aceste persoane angajate sa le poarte de grija. Astfel de situatii neplacute pot fi evitate prin simpla montare a acestor camere inteligente de supraveghere cu monitorizare prin sistem wireless.

Sistemele de monitorizare variaza in functie de complexitate si sunt disponibile pe magazine online precum SKUT Romania de la pretul de cateva sute de lei.

Sistemele de supraveghere descurajeaza comportamentul necorespunzator inainte de a se intampla
Circula in mediul online destule povesti despre ingrijitori si asistente care ajung sa fure din casa, sa ii brutalizeze verbal si chiar fizic pe batranii sau bolnavii pe care ii au in grija. Atunci cand angajam pe cineva sa aiba grija de cei dragi este normal sa ne asteptam la cele mai bune servicii. Bolnavii trebuie sa se simta confortabil si sa li se ofere respectul pe care il merita si atentia de care au nevoie atunci cand sunt luati in ingrijire profesionala. Monitorizand in permanenta persoanele angajate in acest scop, membrii familiei au garantia ca acestia se vor comporta cu maximul de profesionalism. Un sistem de supraveghere atrage atentia asupra neregulilor pe care unii angajati le practica si poate sa previna anumite neplaceri.

Este indicat ca persoanele angajate sa isi desfasoare serviciile intr-o locuinta sa fie informate de existenta acestor sisteme de supraveghere video.


 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_P_-Bolnavii-care-se-pot-recupera-de-acasa-au-nevoie-de-atentia-ta__21497/

lauff lautf laurf